Ένας σύνδεσμος για κάθε ομάδα

Στην κατάργηση πολλών συνδέσμων οργανωμένων οπαδών προχωρεί με απόφασή της η πολιτεία, σχετικά με το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, η οποία θα οριοθετεί το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να λειτουργούν από εδώ και στο εξής οι λέσχες φιλάθλων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει μόνο έναν σύλλογο φιλάθλων, τον οποίο θα υποδείξει ο Ερασιτέχνης κάθε ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι σύνδεσμοι οπαδοί, θα πάψουν να λειτουργούν.

Μάλιστα για να γίνει αυτό, θα προβλέπεται η μη διάθεση εισιτηρίων στους συγκεκριμένους συνδέσμους ενώ σε περίπτωση που δεν τηρηθεί ο νόμος, υπόλογοι στη δικαιοσύνη θα είναι οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη, οι οποίοι θα απειλούνται με αυστηρά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέπεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων από τώρα και στο εξής να νοικιάζουν τα κτίρια σε συνδέσμους οπαδών.