«Αστεράκια»... από «ροπαλιά»!

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, έμεινε με 10 παίκτες στο 68′, όμως ο Ηρακλής με τους Βέλλιο και Μπουλούτ έκανε την ανατροπή μέσα στην Τρίπολη (2-1) και συνέχισε το αήττητο σερί απέναντι στον Αστέρα στο Πρωτάθλημα!

Για τον Αστέρα, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μπαντής, με τους Ζησόπουλο, Σανκαρέ μπροστά του και τους Λούι, Παντελιάδη στα άκρα. Στον άξονα μαζίμε τον Κουρμπέλη ξεκίνησε ο Ντουντού, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γιάννου κινήθηκαν οι Φερνάντεθ, Λανθαρότε και Μάσα.

Στην… αντίπερα όχθη, ο Χουάντερσον υπερασπίστηκε την εστία του Ηρακλή, με τους Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρη δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και τους Σαραμαντά, Μπουκουβάλα στα άκρα. Στο κέντρο βρέθηκε ο Ιντζόγλου με τον Καρασαλίδη, με χαφ τον Πασά αριστερά και τον Μπουλούτ στα δεξιά.
Καλός ρυθμός αλλά λίγες φάσεις

Ο Ηρακλής ήθελε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα και μπήκε δυνατά, με τον Παπαδόπουλο να δίνει εντολή στους παίκτες του να πιέσουν ψηλά για να… απενεργοποιήσουν, έτσι, το κέντρο των Αρκάδων, που αποτελεί και το μεγάλο τους όπλο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε και με τον Βέλλιο και με τον Περόνε στην επίθεση, κρατώντας, αναγκαστικά, πιο πίσω τους γηπεδούχους.

Το… κόλπο αυτό έπιασε, αλλά μόνο για λίγο, αφού στην πορεία οι παίκτες του Αστέρα βρήκαν λύσεις και έφτασαν κοντά στο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7′ με το δοκάρι των Αρκάδων, με τον Σαραμαντά να γυρίζει με το κεφάλι και τον Χουάντερσον να αποτρέπει εντυπωσιακά το αυτογκόλ.
Απροσπέλαστος μέχρι το πέναλτι ο Χουάντερσον

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας βρέθηκε σε τρομερή μέρα και… κράτησε μόνος του τον Ηρακλή, κάνοντας μερικές εκπληκτικές επεμβάσεις. Μάσα, Λανθαρότε και Φερνάντεθ επιχείρησαν να τον νικήσουν, όμως αυτός ήταν… απροσπέλαστος. Τουλάχιστον μέχρι το 44′, ταν Ζιάμπαρης και τύχη τον… πρόδωσαν.

Σε μία ωραία ενέργεια του Φερνάντεθ στο 43′ και γύρισμα που έκανε μέσα στην περιοχή, ο Ζιάμπαρης χρησιμοποίησε το χέρι του για να κόψει την μπαλιά, μ τον διαιτητή να το βλέπει και να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννου, με τον Βραζιλιάνο να αποκρούει και πάλι, αλλά να μη συγκρατεί την μπάλα, η οποία κατέληξε στο βάθος της εστίας του.

Μαχητικός Γηραιός και ανατροπή

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην, με τον Ηρακλή να επιστρέφει από τα αποδυτήρια πεισμωμένος και έτοιμος για αντεπίθεση. Μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, μάλιστα, προειδοποίησε, με τον Περόνε να έχει δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι Αρκάδες, όμως, δεν πήραν το μήνυμα συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και λίγο αργότερα το… πλήρωσαν.

Με τον Χουάντερσον να έχει κάνει μερικές εκπληκτικές αποκρούσεις και να κρατάει τον Γηραιό στο ματς, ο Βέλλιος βρήκε την ευκαιρία να κάνει – για ακόμα μία φορά – αυτό που ξέρει καλύτερα και να φέρει το ματς στα ίσα. Με προσωπική ενέργεια, αφού έκλεψε την μπάλα από τον Ζησόπουλο, ο επιθετικός του Ηρακλή μπήκε στην περιοχή, έμεινε όρθιος στα μαρκαρίσματα και κατάφερε να νικήσει τον Μπαντή για να φέρει το ματς στα ίσα.

Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε πλήρως τους γηπεδούχους, που έχασαν την συνοχή τους και έδωσαν χώρο στον Ηρακλή. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο το «δώρο» και κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Μετά από όμορφη ενέργεια του Περόνε και σέντρα του με το εξωτερικό, η άμυνα του Αστέρα αδράνησε, ο Μπουλούτ μπήκε στην φάση και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπαντή.

«Έγκλημα» και τιμωρία, χωρίς επιπτώσεις

Ο Μπουλούτ κατάφερε από ήρωας να γίνει… παραλίγο μοιραίος και μάλιστα, μέσα σε μόνο δύο λεπτά. Ο επιθετικός του «Γηραιού», στην φάση του γκολ έβγαλε την φανέλα του και είδε κίτρινη κάρτα, ενώ στην επόμενη φάση, με μία χαζή κλοτσιά… ανάγκασε τον διαιτητή να του δείξει κόκκινη κάρτα και να τον στείλει στα… αποδυτήρια.

Όπως είναι λογικό, ο Αστέρας πίεσε και έψαξε την ισοφάριση – τουλάχιστον – αφού έπαιζε πλέον και με παίκτη παραπάνω. Παρόλα αυτά, ο Γηραιός έδειξε χαρακτήρα, αφού κατάφερε να αμυνθεί υποδειγματικά, να μην απειληθεί ιδιαίτερα και να πάρει ένα πολύτιμο «τρίποντο» που τον… εκτοξεύει στην 7η θέση, μόλις στο -2 από τα πλέι οφ.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ντουντού, Μάσα, Κουρμπέλης (81′ Δημούτσος), Γιάννου, Φερνάντες (63′ Φούντας), Λανθαρότε (72′ Παπαδόπουλος)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμάντας (46′ Καρλίτος), Καρασαλίδης (55′ Ζαμπάζης), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Πασάς, Ιντζόγλου, Περόνε (80′ Χαντί), Μπουλούτ, Βέλλιος

Πηγή: gazzetta.gr