Σκάνδαλο χωρίς τέλος...

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA. Υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας φέρονται να καταχράστηκαν χρήματα που προορίζονταν για την βοήθεια και τη στήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές στην Αϊτή!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην επικεφαλής της συνομοσπονδίας της Καραϊβικής, Τζακ Γουόρνερ και ο διάδοχος του Τζέφρεϊ Γουέμπ, καταχράστηκαν το ποσό των 750.000 δολαρίων, τα οποία η FIFA είχε προγραμματίσει να τα δώσει στους σεισμοπαθείς της νήσου της Ισπανιόλας, στην οποία είναι η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Στις 12 Ιανουαρίου 2010 (21:53), η Αϊτή χτυπήθηκε από ένα σεισμό 7,3 βαθμών Ρίχτερ, τον μεγαλύτερο σεισμό στην χώρα τα τελευταία 200 χρόνια. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν λίγο έξω από την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με το euro2day. Το αποτέλεσμα του σεισμού ήταν εκτεταμένες καταστροφές με την πλειοψηφία των κτιρίων συντετριμμένα λόγω κακού σχεδιασμού. Ο πρόεδρος της Αϊτής Ζαν-Μαξ Μπελρίβ είπε, σε ζωντανή συνέντευξη στο CNN, ότι εκτιμούσε τον αριθμό των νεκρών σε “περίπου 200.000”.