Έκανε το «10 στα 10» ο Ολυμπιακός

Επί μία ώρα ο Ηρακλής είχε βάλει… δύσκολα στον Ολυμπιακό μέσα στο Φάληρο, όμως από τη στιγμή που ο Ιντέγε σκόραρε το 2-0 η κατάσταση απλοποιήθηκε για τους «ερυθρόλευκους», που μάλλον δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση από τον ρωμαλέο «Γηραιό» αλλά σε κάθε περίπτωση διατήρησαν τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ο πρωταθλητής νίκησε με 2-0, έκανε το «10 στα 10» στο πρωτάθλημα και ο Μάρκο Σίλβα έχει πλέον περίπου δύο εβδομάδες στη διάθεσή του για να ξεκουράσει αλλά και να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του ενόψει των δύο πολύ σημαντικών αναμετρήσεων που έπονται, με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων απέφερε ένα αξιόλογο αλλά άστοχο σουτ του Φορτούνη μόλις στο 2ο λεπτό, για να ανοίξει το σκορ στο 20΄ ο Μιλιβόγεβιτς με το δεύτερο φετινό γκολ του στη Σούπερ Λίγκα, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Ηρακλή νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0.

Στο 35΄ ο Ιντέγε έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ και νέα αναστάτωση στην άμυνα της μακεδονικής ομάδας σούταρε πάνω από το δοκάρι, από πλάγια μεν αλλά πολύ κοντά στην εστία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. Το πρώτο τέταρτο της επανάληψης ανήκε στους φιλοξενούμενους, που με πολύ πίεση στα ¾ του γηπέδου δυσκόλεψαν πολύ την κυκλοφορία στον Ολυμπιακό, έκλεψαν μπάλες και μετά το αδύναμο εν κινήσει σουτ του Κασάμι που απέκρουσε ο Χουάντερσον στο 50΄, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες σε τρία λεπτά.

Στο 57΄ και σε εκτέλεση κόρνερ του Ρομάνο ο Βέλλιος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία του Ρομπέρτο, ενώ στο 60΄ ο Μαζουακού μόλις που πρόλαβε να πετάξει την μπάλα κόρνερ στο γύρισμα του Πασά. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έβαλε τη δικλείδα ασφαλείας, όταν ο Μαζουακού, που τώρα είχε βρεθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, έβγαλε ωραία σέντρα, ο Ιντέγε σηκώθηκε μόνος και με κεφαλιά έγραψε το 2-0, με τον Χουάντερσον να έχει αποκρούσει αλλά την μπάλα να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Γκολ: 20′ Μιλιβόγεβιτς (Ολυμπιακός), 61′ Ιντέγε (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Ντα Κόστα-Μπαρτολίνι

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Πάρντο (61′ Ερνάνι), Ντουρμάζ (61′ Σεμπά), Ιντέγε (70′ Φινμπόγκασον).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ρομάνο, Μακρής, Κυριακίδης (68′ Κάσσος), Ιντζόγλου, Πασάς, Βέλλιος.