Επίθεση με πέτρες δέχθηκε το λεωφορείο που μετέφερε την εθνική Σερβίας

Με πέτρες επιτέθηκαν άγνωστοι χθες το βράδυ στα Τίρανα, εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε την εθνική ομάδα της Σερβίας από το αεροδρόμιο των Τιράνων στο ξενοδοχείο, ενόψει του σημερινού αγώνα με την εθνική Αλβανίας, για τα προκριματικά του Euro 2016.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, από την επίθεση με πέτρες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές, έσπασε τζάμι σε παράθυρο του λεωφορείου, ωστόσο οι παίκτες της ομάδας της Σερβίας σοκαρίστηκαν από τη βίαιη συμπεριφορά υποστηρικτών της ομάδας της Αλβανίας. Παράλληλα διευκρίνισε ότι κατά τη διαδρομή το λεωφορείο συνόδευαν ισχυρές δυνάμεις ασφάλειας.

Όταν το λεωφορείο έφθασε στο κέντρο της πόλης, πολίτες των Τιράνων σφύριζαν, φώναζαν και έκαναν αγενείς χειρονομίες εναντίον των παικτών και κάποιοι πετούσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον του λεωφορείου. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, αμέσως μετά το επεισόδιο, κάλεσε τον Πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι και του επέδωσε νότα διαμαρτυρίας. Σήμερα το σερβικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το επεισόδιο, αν και πρόκειται για αγώνα υψηλού κινδύνου, μαρτυρά σοβαρές παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Αλβανίας στη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ δύο Εθνικών Ομάδων. Από την πλευρά του ο Υπουργός Αθλητισμού κάλεσε τις αλβανικές αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, έθεσε θέμα διεξαγωγής του αγώνα.