Την 3η νίκη της πέτυχε η ΑΕΚ με 1-0 επί του Ατρόμητου

Την 3η νίκη σε ισάριθμα ματς στο ΟΑΚΑ πέτυχε η ΑΕΚ, αυτή την φορά επί του Ατρόμητου, με 1-0, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Η κίνηση του Τραϊανού Δέλλα στο 79΄ να αντικαταστήσει τον Βάργκας με τον Κρισάντους αποδείχθηκε… μαγική. Τρία λεπτά μετά ο Αφρικανός επιθετικός με κεφαλιά νίκησε τον Γκορμπούνοφ και χάρισε την 4η εφετινή νίκη στο «δικέφαλο» της Αθήνας, που είχε καλή απόδοση για 30 λεπτά στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο έχασε πολλές ευκαιρίες.

Για 4ο σερί ματς οι Περιστριώτες έφυγαν από το γήπεδο με σκυμμένα τα κεφάλια (ισάριθμες ήττες) και, πλέον, το μέλλον του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο γίνεται όλο και πιο ζοφερό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το αναλυτικό ρεπορτάζ του naftemporiki. Οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν το ματς στην επανάληψη, απείλησαν δύο φορές την εστία του Μπαρόχα, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα με συνέπεια να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς από τον Ατρόμητο στο πρώτο μέρος και ιδιαίτερα μετά το πρώτο 15λεπτο, διάστημα στο οποίοι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους, τους παίκτες της Ένωσης.

Πρωταγωνιστής των «κυανόλευκων» στα πρώτα 45 λεπτά ήταν ο Γκορμπούνοφ. Ο Λευκορώσος τερματοφύλακας κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις, οι δύο ήταν τετ-α-τετ να σταματήσει τους «κιτρινόμαυρους» και το 0-0 του ημιχρόνου οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις επεμβάσεις που έκανε στο 1ο και στο 45ο λεπτό στο πλασέ του Βάργκας και στην προβολή του Πλατέλλα αντίστοιχα.

Κορυφαία ευκαιρία για την ΑΕΚ στο διάστημα αυτό ήταν το δοκάρι του Μάνταλου στο 32΄, ενώ οι Περιστεριώτες απείλησαν μόνο μία φορά στο 36΄ με το σουτ του Μαρσελίνιο μέσα από την περιοχή που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπαρόχα, ο οποίος απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τους διαδρόμους και να μην επιτρέπουν στους παίκτες του Δέλλα να κάνουν ευκαιρίες, όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο. Όσο περνούσε η ώρα, μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Γρηγορίου άρχισαν να βγαίνουν πιο απειλητικά στην κόντρα επίθεση και μέσα στο δίλεπτο 66΄-67΄ έχασαν δύο ευκαιρίες για να σκοράρουν, αρχικά με το σουτ του Πίτου Γκαρσία από πλάγια που πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το βολέ του Μαρσελίνιο έξω από την περιοχή.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 75΄ με τον Ντίντακ, το γύρισμα του οποίου στην περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τους αμυντικούς του Ατρόμητου. Παρά τη μέτρια εικόνα της, πάντως, στην επανάληψη η Ένωση πέτυχε το γκολ της νίκης στο 82΄ με τον Κρισάντους που είχε μπει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα (79΄) αντί του κορυφαίου στο πρώτο μέρος, Βάργκας. Ο Αφρικανός με κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Γοδόι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ (1-0).

Ο Κρισάντους στο 87΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη για την ΑΕΚ, ωστόσο, η ομάδα του δεν το… πλήρωσε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ατρόμητος «άγγιξε» την ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπάλλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι.