Σε αναζήτηση τεχνικού ξανά η ΕΠΟ μετά το «ναυάγιο» με Σούστερ

Το κεφάλαιο “Σούστερ” έκλεισε χωρίς καν να προλάβει να ανοίξει για την ΕΠΟ, που βρίσκεται ξανά σε αναζήτηση ομοσπονδιακού προπονητή για την Εθνική Ανδρών. Η αρχική προφορική συμφωνία της Ομοσπονδίας με τον Μπερντ Σούστερ δεν έμελλε να τεθεί σε ισχύ, αφού σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΠΟ ο έμπειρος Γερμανός τεχνικός υπαναχώρησε ως προς κάποιους από τους όρους που είχαν συμφωνηθεί αρχικά.

Ο βασικότερος ήταν η αξίωση του Σούστερ να επιλέξει τον βοηθό του, με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να είναι όμως αμετακίνητη ως προς την παρουσία του Κώστα Τσάνα ως άμεσου συνεργάτη του. Η διαδικασία βρίσκεται πια σε επανεκκίνηση και όπως είναι το πλέον πιθανό, αφού ο χρόνος τρέχει, η Εθνική θα παίξει τους δύο τελευταίους αγώνες της στα προκριματικά του Euro 2016, με Βόρεια Ιρλανδία (8/10) και Ουγγαρία (11/10) και πάλι με τον Τσάνα στον πάγκο της.

Η ανακοίνωση:

«Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι επανεκκινείται η διαδικασία αναζήτησης προπονητή της Εθνικής Ανδρών, μετά την μεταβολή της στάσης του κ. Σούστερ στην προφορική συμφωνία με την Ομοσπονδία. Ο κ. Σούστερ κλήθηκε πριν από λίγη ώρα να υπογράψει προσύμφωνο υπό τους όρους που είχαν αποσαφηνιστεί λεπτομερώς και προκαθοριστεί πλήρως. Ωστόσο, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση αξίωσε να τους διαφοροποιήσει. Οι νέες απαιτήσεις που αιφνιδίως ήγειρε ο κ. Σούστερ δεν έγιναν δεκτές από την ΕΠΟ. Ο κ. Γκιρτζίκης εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους προπονητές της Εθνικής Ανδρών».