Χρυσό στο Παγκόσμιο Ιστιοπλοΐας των Tornado για Πασχαλίδη και Τριγκώνη

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησαν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado, στο Καρνάκ της Γαλλίας. Οι Έλληνες πρωταθλητές χρεώθηκαν μόλις με 9 βαθμούς ποινής, ενώ οι Νίκος Μαύρος και Αλέξης Ταγαρόπουλος ήταν τρίτοι με 23 βαθμούς ποινής.

Σε 10 οι νικητές είχαν εννέα πρώτες και μια τέταρτη θέση, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν πανηγυρικά την πρώτη θέση, που ήταν η πέμπτη στην καριέρα τους καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες το 2011 (Ελβετία), το 2012 (Ιταλία), το 2013 (Ισπανία) και το 2014 (Αυστραλία).

Οι Μαύρος και Ταγαρόπουλος είχαν αντίστοιχα στις 10 ιστιοδρομίες τέσσερις δεύτερες θέσεις, πέντε τρίτες και μία όγδοη θέση, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήγε στους Γερμανούς Ρόλαντ και Ναχίντ Γκέμπλερ, όπως αναφέρει το naftemporiki. «Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Είμαστε ικανοποιημένοι που για μια ακόμα χρονιά κατακτήσαμε την πρώτη θέση. Με τον Κώστα είμαστε συνέχεια στην θάλασσα, η ιστιοπλοΐα είναι η ζωή μας και μοναδικός στόχος μας είναι να διατηρηθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο όσο γίνεται περισσότερο» δήλωσε ο Πασχαλίδης.