Πώς σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ το επεισόδιο μεταξύ Μητσοτάκη & Ολλανδής δημοσιογράφου

Το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ κάνει το φραστικό επεισόδιο στο μέγαρο Μαξίμου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε έντονα σε ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία εδώ και 40 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, ως ανταποκρίτρια σε πολλά ολλανδικά ΜΜΕ.

Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που εξόργισε με την ερώτηση της τον  Κυριάκο Μητσοτάκη - Newsbomb - Ειδησεις

Ας δούμε πώς μετέδωσαν την είδηση κάποια από τα διεθνή ΜΜΕ:

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/Reuters.jpg.png.webp?itok=oUrUQTkl
Reuters

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερασπίζεται την μεταναστευτική πολιτική σε έντονη ανταλλαγή απόψεων με δημοσιογράφο», μεταδίδει το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε οργισμένα όταν η δημοσιογράφος τον κατηγόρησε για «κατάχρηση ναρκισισμού» αναφερόμενη σε «ισχυρισμούς ομάδων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οργανώσεων, περιλαμβανομένης της UNHCR του ΟΗΕ, ότι η Ελλάδα προωθεί παράνομα αιτούντες άσυλο στην Τουρκία στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της, κάτι που αρνείται η Ελλάδα».

«Ο Μητσοτάκης, το κεντροδεξιό κόμμα Νέα Δημοκρατία του οποίου ανήλθε στην εξουσία το 2019, υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό αποκαλώντας την “αυστηρή αλλά δίκαιη” και είπε ότι η Ελλάδα διασώζει εκατοντάδες ανθρώπους στη θάλασσα από το 2015», γράφει το Reuters.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/Bloomberg.jpg.webp?itok=YMfKMe1p
Bloomberg

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεσπά για τους πρόσφυγες σε συνέντευξη Τύπου», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ του Bloomberg. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τσακώθηκε δημοσίως σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για τη μεταναστευτική του πολιτική και τις συνθήκες σε προσφυγικό καταυλισμό στη Σάμο. Δίπλα στον Ολλανδό Μαρκ Ρούτε ο Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του, όταν ένα άτομο, που δήλωσε δημοσιογράφος Ολλανδικών ΜΜΕ, τον κατηγόρησε ότι “ψεύδεται” αναφορικά με αυτό που συμβαίνει σε παράνομους μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα, συχνά μέσω της Τουρκίας. Ο συνήθως γλυκομίλητος Μητσοτάκης ήταν εμφανώς θυμωμένος και έδωσε μια μακράν απάντηση, που γινόταν ολοένα και πιο οργισμένη», μεταδίδει το πρακτορείο.

Αυτή είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε επεισόδιο στο Μαξίμου –  Έκανε… «γκάλοπ» στο twitter πριν - Lesvospen«Τα σχόλια του έρχονται σε μια ευαίσθητη χρονική συγκυρία. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει και πάλι μια πιθανή προσφυγική κρίση στα ανατολικά σύνορά της μετά τη χαοτική αποχώρηση των Νατοϊκών στρατευμάτων από το Αφγφανιστάν. Πολωνοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα τη Δευτέρα για να εμποδίσουν άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα μέσω της Λευκορωρίας», αναφέρει το Bloomberg, σημειώνοντας ότι το κλίμα στο Μαξίμου άναψε ακόμη περισσότερο «όταν ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, συχνό αντικείμενο κριτικής σε ΜΜΕ και ΜΚΟ».

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/skia.JPG?itok=cDe6Dm5M

     Ανάρτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Deutsche Welle

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός λογομαχεί με ρεπόρτερ για το μεταναστευτικό», μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, «είπε ότι ο Έλληνας ηγέτης “ψεύδεται” για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών (…) “Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό. Δεν θα δεχτώ να εκτοξεύετε κατηγορίες και εκφράσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία” απάντησε ο Μητσοτάκης. Η Μπέουχελ τότε χαρακτήρισε “τρομακτικές” τις συνθήκες για τους μετανάστες στην Ελλάδα με τον Μητσοτάκη να λέει ότι η κυβέρνησή του θα επιμείνει στην “αυστηρή αλλά δίκαιη” πολιτική ασύλου», γράφει. Και καταλήγει: «Η Ελλάδα είναι ένα από τα κύρια σημεία εισόδου μεταναστών στην Ε.Ε. Ο Μητσοτάκης (..) έχει εκφράσει στο παρελθόν την απογοήτευσή του που άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μοιράζονται το βάρος της φιλοξενίας αιτούντων άσυλο».