Eπεισόδιο μεταξύ Μητσοτάκη και Ολλανδής δημοσιογράφου για το προσφυγικό: «Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο στην Ελλάδα, δεν θα μας προσβάλλετε» (Video)

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, μετά από ερώτημα δημοσιογράφου από το Άμστερνταμ σχετικά με το προσφυγικό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα».

«Δεν θα αποδεχτώ να προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι αστήριχτες, χωρίς αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το προσφυγικό σώζοντας χιλιάδες μετανάστες» ήταν η άμεση αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση της δημοσιογράφου, η οποία στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μαρκ Ρούτε τον κατηγόρησε για «ψέματα και push backs στους πρόσφυγες στην Ελλάδα».

«Γιατί δεν είστε ειλικρινής να πείτε ότι οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους και προχωρήσαμε σε βάναυσες ενέργειες» συνέχισε η δημοσιογράφος.

«Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς αλλά σε αυτό κτίριο δεν θα αποδεχτώ να με προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι αστήριχτες, χωρίς αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το προσφυγικό σώζοντας χιλιάδες μετανάστες. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη να σώσουμε πρόσφυγες», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα έρθετε εδώ να μας προσβάλλετε» επανέλαβε ο πρωθυπουργός όταν η δημοσιογράφος από την Ολλανδία προσπάθησε να τον διακόψει. «Δεν θα δεχτώ από κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή τη χώρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, επιβεβαίωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει καταγγείλει τις μεθόδους push backs», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα με τη στάση της υπερασπίζεται τα σύνορα της ΕΕ».

Δείτε το επεισόδιο μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ολλανδής δημοσιογράφου από το 20: 33 του βίντεο: