Η Σουηδία σφραγίζει τα σύνορά της για ταξιδιώτες από Βρετανία και Δανία λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Η Σουηδία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της για ξένους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τη Δανία, στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου επεσήμανε ότι «για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσής του εδώ, η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την απαγόρευση εισόδου», προσθέτοντας ότι οι Σουηδοί πολίτες εξαιρούνται από την απαγόρευση.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε το Σάββατο ότι το νέο στέλεχος οδήγησε στην κάθετη αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων και από τότε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Παράταση ταξιδιωτικής απαγόρευσης στο Βέλγιο

Η Αρχή ελέγχου μολυσματικών νόσων της Δανίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εντοπίστηκαν στη χώρα εννέα περιπτώσεις λοίμωξης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, και ότι παρακολουθεί με προσοχή το νέο στέλεχος.

Ενόψει αυτών των εξελίξεων, το Βέλγιο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει την ταξιδιωτική του απαγόρευση στα αεροπλάνα και τα τρένα που προέρχονται από τη Βρετανία μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, σε μια προσπάθεια να κρατήσει εκτός του εδάφους του ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

Ενίσχυση των περιορισμών στη Μ. Βρετανία

Στο πλαίσιο αυτό, μόνον οι Βέλγοι κάτοικοι θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα από τις 23 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Από την 1η Ιανουαρίου θα επιτρέπεται η είσοδος σε άλλα άτομα εάν παρουσιάσουν αποδεικτικό πρόσφατου αρνητικού τεστ για COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι η Μ. Βρετανία ενίσχυσε το Σάββατο τους περιορισμούς κατά της νόσου στο έδαφός της, αναφέροντας ότι ένα νέο στέλεχος του ιού ήταν υπεύθυνο για τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.