Μικρή «ανάσα» για την Ιταλία μετά τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πανδημίας στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, καθώς μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα που οι θάνατοι στη χώρα υπολογίζονται σήμερα σε 415.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 10.872 νέες μολύνσεις σε σύνολο 87.899 διαγνωστικών τεστ, με αποτέλεσμα ο δείκτης θετικότητας να ανέρχεται στο 12,3%. Χθες οι νεκροί ήταν 352, με 15.104 ημερήσια κρούσματα και δείκτη θετικότητας 11%.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 12 λιγότεροι ασθενείς και 13 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν χάσει την ζωή τους 69.214 άνθρωποι.

Απαγόρευση μετακίνησης από τη μια περιφέρεια σε άλλη

Σημειώνεται ότι από σήμερα στην Ιταλία απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών από τη μια περιφέρεια της χώρας στην άλλη, ενώ από την Πέμπτη 24/12 θα είναι ανοικτά μόνον τα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και η δυνατότητα εξόδου των πολιτών από το σπίτι, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα είναι περιορισμένη.

Ανησυχία δημιούργησε το γεγονός ότι την Κυριακή εντοπίστηκε στη χώρα  ασθενής που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές.

Ο συγκεκριμένος ασθενής επέστρεψε από τη Μ. Βρετανία μαζί με τον/την σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, τα δύο αυτά άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση.