Βρείτε τις...διαφορές: Πώς ανακοίνωσε ο Ομπάμα τον θάνατο του Μπιν Λάντεν και πώς ο Τραμπ του Μπαγκντάντι (video)

Από την πρώτη στιγμή που εκτελέστηκε με επιτυχία η αμερικανική επιχείρηση σε βάρος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Αλ -Μπαγκντάντι, ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε δεόντως το γεγονός, ενώ δεν παρέλειψε να συγκρίνει την στρατιωτική επιχείρηση με την αντίστοιχη, επί εποχής Ομπάμα, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο αμερικανός παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή του στο διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την επιχείριση κατά του Μπαγκντάντι και άφησε την εικόνα να μιλήσει μόνη της. «Το διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα διήρκησε 9μιση λεπτά, ενώ ο Τραμπ μιλούσε επί 48 λεπτά» αρκέστηκε να πει ο παρουσιαστής πριν δώσει το βίντεο. Σε αυτό προβάλλονται διαδοχικά οι δηλώσεις Ομπάμα και Τραμπ για την επιχείρηση κατά του Μπιν Λάντεν και του Μπαγκντάντι αντίστοιχα.

Είπαν…

«Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν μια επιχείρηση που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν» ακούγεται να λέει ο Ομπάμα, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ με πιο άμεσο τρόπο δήλωσε: «O Αμπου Μπακάρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός».

«Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μια στρατιωτική επιχείριση ενάντια στο κατάλυμα» όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν, δήλωνε ο Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται να λέει: «Έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί και πολλές εκρήξεις, δεν πήγαν καν από την μπροστινή πόρτα. Θα πίστευε κανείς πως θα πας από την μπροστινή πόρτα, αν είσαι ένας κανονικός άνθρωπος λες “τοκ-τοκ, μπορώ να περάσω;”».

«Έπειτα από ανταλλαγή πυρών, σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και πήραν στην κατοχή τους τη σορό του» αναφέρει στο σύντομο διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό ο Ομπάμα, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει για τον Μπαγκντάντι: «Πέθανε σαν σκυλί, ένα όμορφο σκυλί, ένα ταλαντούχο σκυλί».

Το mash-up Τραμπ και Ομπάμα, όπως το χαρακτήρισε ο Τζίμι Κίμελ κλείνει με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ να ευχαριστεί τους στρατιώτες και τον Τραμπ να… παραπονιέται που δεν παίρνει κανένα εύσημο για την επιχείρηση. «Πολλά ευχαριστώ στους άνδρες που έφεραν εις πέρας την επιχείρηση» αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Τραμπ να ακούγεται στο επόμενο δευτερόλεπτο να λέει: «Δεν παίρνω κανένα εύσημο για όλο αυτό, αλλά είναι εντάξει, ποτέ δεν το πήρα».