Ο μοναδικός στόχος για την επόμενη δεκαετία, είναι η πλήρης εκμετάλλευση σε υποδομές και ένταση κεφαλαίου της τουριστικής βιομηχανίας. Στόχος, που όποιος τον υπηρετήσει μεθοδικά και με πρόγραμμα, θα κερδίσει εξ ορισμού και στο πολιτικό παιχνίδι.
Η συμβολική για την Ελλάδα επένδυση στο χώρο του Ελληνικού, κινείται με αργούς ρυθμούς, αλλά δεν θα φτάσει μόνον αυτή. Σε όλη την επικράτεια, χρειάζεται ένα πραγματικό fast-track νομοθετικό πλαίσιο δεύτερης γενιάς, που θα βοηθάει τον επενδυτή και τον επιχειρηματία, με σταθερά χαμηλή φορολογία και με συγκεκριμένους κανόνες όσων αφορά το περιβάλλον, τη δόμηση και την απασχόληση. Να δοθεί η δυνατότητα να μεγιστοποιηθεί το κέρδος για την επιχείρηση και ταυτόχρονα για τις τοπικές κοινωνίες.
Επενδύσεις ορόσημα, όπως αυτή στο Ελληνικό ή στον Αστέρα Βουλιαγμένης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο marketing και προώθησης της αποτελεσματικότητας της Ελλάδας στη γενιά των επιχειρηματιών που ήδη δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και στη νέα γενιά αυτών που θέλουν να έρθουν από το εξωτερικό και να μπουν στο παιχνίδι.
Σε μία χώρα με τις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη πολιτική βούληση και την ακαδημαϊκή αναγέννηση, ενεργειακά πάρκα στη θάλασσα (wind farms) και τεχνολογικά hubs με φορολογικό συντελεστή να τείνει στο μηδέν θα έρθουν σταδιακά ως φυσικό επακόλουθο στο νέο αναπτυξιακό περιβάλλον, που επιτέλους θα ακολουθήσει τους κανόνες που ανεπτυγμένα δυτικά κράτη ακολουθούν εδώ και δεκαετίες. Και αυτά θα είναι μόνο η αρχή.