Time Flies

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι αφήνουμε πίσω μας ένα ακόμη καλοκαίρι, το εγχώριο πολιτικό θερμόμετρο εξακολουθεί να παραμένει σε θερινά ύψη. Αφορμή για τους πιο πρόσφατους διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στάθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η παρομοίωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν χωρίς άδεια με “αυθαίρετα σε δασική έκταση”.

Αίσθηση έχει επίσης προκαλέσει η είδηση για εναλλακτική πρόταση την οποία φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα κανάλια που δεν στάθηκαν ικανά να πάρουν τηλεοπτική άδεια, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να λειτουργούν είτε διαδικτυακά είτε συνδρομητικά.

Τέλος, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει το αποτέλεσμα της δημοπράτησης των συχνοτήτων και ως προς το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής ομιλίας στη ΔΕΘ, καθώς το υψηλό τίμημα που προέκυψε δίνει τη δυνατότητα πολιτικής εκμετάλλευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο σκοπεύει να εξαγγείλει κάποιες παροχές προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.