Φάουτσι για Όμικρον: Δεν χρειάζεται ενισχυτική δόση ειδικά για τη συγκεκριμένη παραλλαγή

Επαρκείς είναι για την παραλλαγή Όμικρον οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για την Covid-19 που χρησιμοποιούνται σήμερα, δήλωσε την Τετάρτη ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος της κυβέρνησης Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι.

Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτική δόση που να αφορά συγκεκριμένη παραλλαγή, «γιατί τα σημερινά εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της Όμικρον» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι απίθανο τα εμβόλια να χρειαστεί να τροποποιηθούν για να στοχεύσουν συγκεκριμένα την Όμικρον, συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ διευκρίνισε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν κάνει δύο δόσεις θα πρέπει να μεριμνήσουν και για ενισχυτική.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο που θα είναι σχεδιασμένο να στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον στις αρχές του νέου έτους, δήλωσε το πρωί στο βρετανικό Sky News ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της εταιρείας Δρ Πολ Μπέρτον.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά από «πολύ έντονη δραστηριότητα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους», τα πρώτα αποτελέσματα θα πρέπει να αναμένονται πιθανώς στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του 2022.