Ανακοινώσεις τη Δευτέρα για την 3η δόση σε υγειονομικούς & στους άνω των 60 ετών

Ανακοινώσεις που θα ξεκαθαρίζουν τι θα ισχύσει και από πότε, αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου και τη χορήγησή της, σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες, ξεκινώντας από τους πολίτες άνω των 60 χρόνων,  θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες», είπε σημείωσε μιλώντας Παραπολιτικά FM ο κ. Θεμιστοκλέους. Όπως γνωστοποίησε την ερχόμενη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανακοινώσει την χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς.

Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρόσθεσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες λέγοντας ότι οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει προ ημερών και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό με την τρίτη, αναμνηστική δόση με το εμβόλιο κατά της Covid-19 σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς δεν οικοδομούν εύκολα ανοσία και ενδέχεται να έχουν υποστεί απώλεια του τίτλου αντισωμάτων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για 285.000 ανοσοκατεσταλμένους, οι οποίοι θα είναι και οι πρώτοι που θα λάβουν την τρίτη αναμνηστική όπως είθισται να αναφέρεται, δόση.