Θες να αδυνατίσεις; Σου έχουμε την λύση

Ο καφές με μία κουταλιά βούτυρο και λάδι καρύδας μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά.

Ο δημιουργός αυτού του ροφήματος είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Dave Asprey.

Ο Asprey εμπνεύστηκε για την δημιουργία της νέας γεύσης από ένα ταξίδι του στο Θιβέτ, όταν ένας ντόπιος του έδωσε να πιει τσάι, με βούτυρο από γιακ, για να πάρει δυνάμεις.

Ο Asprey δοκίμασε να κάνει το ίδιο με τον καφέ και το αποτέλεσμα είναι ένα παχύ ελαιώδες ρόφημα που σου αφήνει μια γεύση καρύδας στον ουρανίσκο για πολύ ώρα.

buttered1
Το ρόφημα αυτό δίχασε ειδικούς και διατροφολόγους όσον αφορά την διατροφική του αξία.

Οι θαυμαστές του θεωρούν το ρόφημα, το οποίο το αποκαλούν  «καφές σφαίρα», ως ένα υποκατάστατο γεύματος, καθώς υποστηρίζουν ότι τα λίπη που περιέχει βοηθούν στο να έχεις παρατεταμένη ενέργεια, να καις θερμίδες και να μην νιώθεις πεινασμένος μέχρι το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι ο καφές με βούτυρο περιέχει συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο και ρυθμίζουν την καλή χοληστερίνη , βιταμίνη Κ2, λιπαρά οξέα ωμέγα -3, τα οποία βοηθούν την καλή λειτουργία του εγκέφαλου, την αντοχή και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι πολέμιοι του υποστηρίζουν ότι η μεγάλη κατανάλωση βουτύρου θα μπορούσε να ανεβάσει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, το ρόφημα αυτό μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα για κάποιον που κάνει καθιστική ζωή γιατί μπορεί να προσθέσει περισσότερα λίπη στον οργανισμό του.

Καλό είναι πριν το επιχειρήσετε, να ρωτήσετε και την γνώμη του διατροφολόγου σας.

Παρακάτω βλέπετε τον ίδιο τον Asprey να φτιάχνει καφέ και να δίνει συμβουλές.