Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Πράσινο φως» για τη χορήγησή του στη χώρα μας-Από 5 Μαΐου οι εμβολιασμοί

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό σε όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω στην Ελλάδα, δόθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (27/4) αποφασίζοντας ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο, που θα χορηγείται στη χώρα μας από τις 5 Μαΐου,  μπορεί να γίνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή επικαιροποίησε τη σύσταση για τις εγκυμονούσες, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να προτιμούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Δεν υπήρξε, ωστόσο, σύσταση για όσες γυναίκες επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, παρά τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Johnson & Johnson είναι το πρώτο μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έως τώρα, καθώς τα υπόλοιπα που έχουν πάρει έγκριση απαιτούν δύο δόσεις.

Κατά τη  διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της επιχείρησης “Ελευθερία”, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, είχε επισημάνει ότι η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την άρση της απαγόρευσης που ίσχυε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τη χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα διεθνή στοιχεία και τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα.