Δείξε μου τα μάτια σου να σου πω πόσο πίνεις!

Και όμως το χρώμα των ματιών μας δείχνει πολλά για τις  “αλκοολικές” μας συνήθειες.

Είναι γνωστό ότι τα μάτια μας δηλώνουν πολλά για την υγεία μας και τον χαρακτήρα μας. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Pittsburgh, τα συμπεράσματα έδειξαν ότι το χρώμα των ματιών παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ικανοτήτων μας ή της συμπεριφοράς μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα των ματιών καθορίζεται από τα γονίδια – εξαρτάται από 12 με 13 διαφοροποιήσεις στα γονίδια- τα οποία επηρεάζουν την συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου.

Εκτός των άλλων, το χρώμα των ματιών μας μας δείχνει πόσο επιρρεπείς είμαστε στο αλκοόλ. Οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν τάση να πίνουν περισσότερο αλκοόλ ενώ όσοι έχουν καστανά ή μαύρα μάτια χρειάζονται λιγότερο αλκοόλ για να μεθύσουν. Η μελαμίνη, η κύρια αιτία για το σκούρο χρώμα ματιών, κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ ενώ βοηθάει στο να αυξηθεί ο χρόνος αντίδρασης του εγκεφάλου.

Άλλα συμπεράσματα της έρευνας ήταν ότι οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια νιώθουν λιγότερο πόνο κατά την διάρκεια ενός τοκετού σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν σκουρόχρωμα μάτια.

Επίσης, οι άνθρωποι με σκούρο χρώμα ματιών είναι καλύτεροι στα σπορ, ενώ όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια είναι καλύτεροι στην οργάνωση και στο διάβασμα.

Τέλος, ο εγκέφαλος των ανθρώπων που έχουν σκούρο χρώμα ματιών, δεν αντιδρά τόσο γρήγορα όσων των ανθρώπων με ανοιχτόχρωμα μάτια. Η διαφορά είναι 2 δευτερόλεπτα.