Κρίσιμο το επόμενο τετράμηνο

Μέχρι τον Αύγουστο η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη από ρευστό τόνισε ο Υπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Σκουρλέτης μιλώντας (25/02) στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ και εξέφρασε την άποψη ότι “τα πράγματα δεν είναι ρόδινα” και “ακολουθεί τετράμηνο καθημερινής διαπραγμάτευσης”.

«Mε βάση τις υποχρεώσεις της χώρας, από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο, ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες. Το δεύτερο είναι ότι, προφανώς, υπάρχει η ανάγκη να ποσοτικοποιηθούν κάποια από τα μέτρα μας και ορισμένοι από τους στόχους μας σε σχέση με τα έσοδα. Όλα αυτά πολύ σύντομα θα προσδιοριστούν» τόνισε με νόημα.

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτήν τη στιγμή δεν έχει ανοίξει το θέμα της οποιασδήποτε χρηματοδότησης γι’ αυτούς τους τέσσερις μήνες. Το θέμα βρίσκεται στον αέρα. Άρα η διαπραγμάτευση επ’ αυτού του ζητήματος και η συσχέτισή του με το μεγάλο θέμα που λέγεται βιωσιμότητα χρέους είναι κάτι που θα κινείται παράλληλα με το κυβερνητικό έργο αυτούς τους τέσσερις μήνες».

Ο Υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στα εργασιακά θέματα. «Διαλύθηκαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Μειώθηκε βίαια ο κατώτατος μισθός. Αυτά όλα βοήθησαν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα στην Ελλάδα; Όχι. Είχαμε μείωση κατά 25% της αγοραστικής δύναμης και των εισοδημάτων και παράλληλα είχαμε και μείωση 1% της παραγωγικότητας στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2016 «θέλουμε να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει όλους».