Τα 6 εμβόλια που προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο από κορωνοϊό (Πίνακας)

Έξι είναι έως στιγμής τα εμβόλια που παρέχουν 100% προστασία από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορωνοϊό, είτε προσβληθεί από το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη, είτε από την παραλλαγή που εντοπίζεται ως επί τω πλείστον στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), ο οποίος παραθέτει και σχετικό πίνακα. Τα έξι εμβόλια είναι των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.

Ο πίνακας του Ηλία Μόσιαλου / Φωτογραφία: Facebook

 

Ο κ. Μόσιαλος κάνει λόγο για «τεράστια επιτυχία των εμβολίων» και επισημαίνει επιπλέον «πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Όπως τονίζει, «ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό, αφού εμβολιαστούμε. Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως, έχοντας κάνει το εμβόλιο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας. Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες».