ΕΕ-Εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Ο κύβος ερρίφθη- Συμφωνία για αγορά 300 ακόμη εκατ. δόσεων

Eκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε σήμερα ότι η Eυρωπαϊκή Eνωση οριστικοποίησε τη συμφωνία με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την αγορά άλλων 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19.

Η ΕΕ εξασφάλισε 300 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου πέρσι τον Νοέμβριο και στις 8 Ιανουαρίου ανακοίνωσε μια προκαταρκτική συμφωνία για άλλες τόσες, για την οποία ήταν σε εκκρεμότητα η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου συμβολαίου. «Η Επιτροπή ενέκρινε τη νέα σύμβαση σήμερα», τόνισε ο εκπρόσωπος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ένας αξιωματούχος που συμμετείχε στις συνομιλίες με την Pfizer σημείωσε ότι, με βάση τη νέα συμφωνία, οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη παραγγείλει άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις, που θα παραδοθούν φέτος, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης ακόμη 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Με τη σειρά του, εκπρόσωπος της Pfizer μιλώντας στο πρακτορείο είπε ότι οι συζητήσεις με την Κομισιόν «συνεχίζονται», ενώ ο εκπρόσωπος της BioNTech απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.