Ανατροπή από τον ΠΟΥ: "Μάσκες σε παιδιά άνω των 12 ετών & όχι καθολική χρήση"

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με οδηγία του αλλάζει τα δεδομένα και βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη χρήση μάσκας ενίοτε ακόμη και σε νήπια.

Μάλιστα συνιστά η χρήση μάσκας σε ανήλικους να γίνεται μόνο όταν υπάρχει βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο και ισχύουν ευρεία περιοριστικά μέτρα.

Τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους, συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο έγγραφο που εκδόθηκε στα τέλη Αυγούστου με τις αναθεωρημένες συστάσεις του ΠΟΥ, «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» και αυτό ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κορωνοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.
Επικίνδυνη η μάσκα για παιδιά κάτω των 2 ετών, προειδοποιεί η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση - ΤΑ ΝΕΑ
Στην Ελλάδα υπήρξαν θυμίζουμε αντιδράσεις, για το εάν θα πρέπει να γίνει η χρήση μάσκας καθολικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ακόμη και στο νηπιαγωγείο, ενώ υπήρξε παρέμβαση των αρχών σε ομάδες του διαδικτύου οι οποιες εκφέρονταν ενάντια στην χρήση μάσκας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς