Χαρδαλιάς στην τελευταία συνέντευξη Τύπου: "Παραμένουμε σε επιφυλακή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας"

Μετά τον αποχαιρετισμό του Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν η σειρά της Πολιτικής Προστασίας να αποχαιρετίσει δημοσιογράφους και πολίτες, έπειτα από τέσσερις μήνες ενημέρωσης.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όπως και ο κ. Τσιόδρας, ότι από εδώ και στο εξής δε θα υπάρχει ζωντανή αλλά γραπτή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας όλο νόημα πως “εαν ξανακάνουμε ενημέρωση ζωντανά με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει. Πιστεύουμε όμως ότι δεν θα συμβεί”.

-“Από την πανδημία δεν ξεμπλέξαμε. Ο ιός είναι εδώ και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων”, προειδοποίησε ο Υφυπουργός.

-“Μετά από 72 ημέρες καθημερινής ενημέρωσης με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από αύριο σταματάει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονωϊό, κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος. Εμείς παραμένουμε σε επιφυλακή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας”.

-“Περάσαμε πλέον σε μια νέα φάση με την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Έχουμε επανέλθει στη νέα κανονικότητα.”

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Φανερά συγκινημένος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε επίσης ότι «η νέα φάση της προσπάθειάς μας, σε αυτό το πλαίσιο οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν όχι με τον έκτακτο χαρακτήρα που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. Από το δύσκολο «Μένουμε Σπίτι» έχουμε περάσει στο εξίσου δύσκολο «Μένουμε Ασφαλείς». Η επικοινωνία μας μετά από 72 ημέρες μπαίνει σε νέα φάση. Ένας κύκλος κλείνει αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση.

“Καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε όλους μας. Μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές» ευχήθηκε ο Νίκος Χραδαλιας κλείνοντας.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα και ένας θάνατος (Ενημέρωση 26/5)