Η θανατηφόρα «επιστροφή» του κορωνοιού ενώ ο ασθενής είναι κοντά στην αποθεραπεία

Απρόβλεπτη είναι η συμπεριφορά του κορωνοϊού, ένας ακόμη λόγος που οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να τον αντιμετωπίσουν

Όπως δείχνουν τα εμπειρικά στατιστικά δεδομένα μέχρι στιγμής, ο Covid 19 ενώ δείχνει να «εξαφανίζεται» από τον ασθενή ο οποίος μπορεί να παρουσιάζει έντονα σημάδια βελτίωσης, ξαφνικά επιστρέφει πιο δολοφονικός από ποτέ!

Είναι  πολλές οι περιπτώσεις, όπου οι γιατροί εξεπλάγησαν δυσάρεστα όταν διαπίστωσαν ότι ενώ είχαν την αίσθηση πως ένας ασθενής οδηγείται προς την αποθεραπεία, ξαφνικά διαπίστωναν ότι αυτό ανατρεπόταν μέσα σε λίγες ώρες.

Μάλιστα η αναστροφή αυτή εμφανιζόταν με πολύ πιο έντονες επιπλοκές πνευμονίας που συχνά οδηγούσε λίγο μετά στον θάνατο τον πάσχοντα.

Ενδεικτική η περίπτωση του άτυχου 40χρονου καθηγητή στη Κρήτη που έχασε τη ζωή του από σοβαρές επιπλοκές, χωρίς ο ίδιος να έχει βεβαρημένη υγεία ή υποκείμενα νοσήματα.

Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην περίπτωση του άτυχου Γερμανού καθηγητή: «εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα. Μία επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετιστεί με τη λοίμωξη από το νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες, όλοι οι γιατροί του κόσμου και οι γιατροί στην Ελλάδα που χειρίζονται τις περιπτώσεις της νόσου. Στον ασθενή μάλιστα από την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούσαν στην Κρήτη, χορηγούταν ειδική προληπτική αγωγή, αντιπηκτική αγωγή, για αυτόν τον σκοπό».