Ανησυχία στην κυβέρνηση για τα «ορφανά» κρούσματα του κορωνοϊού

Φόβους ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό μπορεί να ξεφύγει εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας έφτασαν τα 66.

Αυτό που εντείνει την ανησυχία  είναι η ύπαρξη κρουσμάτων  τα οποία δεν θεωρούνται “συνέχεια” των προηγούμενων. Δεν πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που βρίσκονταν στον περίγυρο ήδη νοσούντων . Για παράδειγμα  οι Έλληνες εκδρομείς στους Αγίους Τόπους κόλλησαν επειδή ήταν στο ίδιο γκρουπ, και στην συνέχεια κάποιοι από αυτούς μετέδωσαν τον κορωνοϊό σε πρόσωπα του στενού τους κύκλου.

Το ίδιο είχε γίνει και με το πρώτο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο στην Αθήνα κτλ.

Πλέον σύμφωνα με το newsit.gr ς έχουν υπάρξει κρούσματα που φαίνεται να είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν πρόκειται για ανθρώπους που είχαν στο περιβάλλον τους ασθενείς.

Αυτό υποδηλώνει πιθανότατα πως η κατάσταση έχει αρχίσει να “ξεφεύγει”, και η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο, μέχρι και αυτό του κλεισίματος όλων των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο αυτή είναι μια απόφαση που δεν μπορεί να παρθεί εύκολα. Επιπλέον, σε καμία χώρα με παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων δεν έχει εφαρμοστεί ένα τόσο σκληρό μέτρο.