Μαμάδες και part-time δουλειά. Γίνεται;

Είναι γνωστό ότι με την γέννηση του πρώτου παιδιού τα πράγματα δυσκολεύουν για ένα ζευγάρι.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το θέμα της απασχόλησης πολλές γυναίκες αναγκάζονται να διακόψουν κάθε είδους δουλειά γιατί δεν μπορούν να βγάλουν εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις τους. Από την μια η μητρότητα που είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα στην ζωή κάθε γυναίκας και από την άλλη η εργασία όπου στις μέρες μας είναι σημαντική όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για ψυχολογικούς.

Δικαιολογημένα, οι νέες μαμάδες δεν θέλουν να αφήσουν τα μωρά τους να τα μεγαλώσουν ξένοι ανθρωποι ή νταντάδες αλλά θέλουν να τα φροντίζουν οι ίδιες.

working-mother_2435483c

Το δίλλημα που προκύπτει εδώ είναι δουλειά ή οικογένεια; Και αν προκύψει η οικογένεια με ποιόν τρόπο μπορούν οι γυναίκες να τα συνδυάσουν και τα δύο; Σε πολλές εταιρείες οι εργόδοτες αποφεύγουν να προσλάβουν νέες γυναίκες χωρίς παιδιά γιατί γνωρίζουν ότι με την γέννα του πρώτου τους παιδιού θα αποχωρήσουν επειδή δεν μπορούν να τους προσφέρουν το ευέλικτο ωράριο που επιθυμούν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο εξωτερικό υπάρχουν λύσεις όπου βοηθούν την νέα μαμά να βρει part-time δουλειά και απασχόληση από το σπίτι ώστε να μπορεί να φροντίζει και το μωρό της ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, υπάρχει η ιστοσελιδα http://www.2to3days.com/ που βοηθάει τις γυναικές να βρουν δουλειά ανάλογα τις ωρες  και τις μέρες που τις βολεύουν.

Στην Ελλάδα δεν βρήκαμε κάτι τόσο εξιδεικευμενο άλλα σίγουρα υπάρχουν πολλά site καρίερας όπου μπορουν να σας βοηθήσουν.

Ένα καλό βιογραφικό όπου θα αναφέρει συνοπτικά όλες τις δεξιότητες σας και η χρήση των social media( όπως LinkedIn)  είναι σωτήρια σε τετοιου είδους περιπτώσεις.