Βιωματικό Εργαστήρι: «Όρια - Δύναμη – Διαχείριση Συγκρούσεων»

Βιωματικό Εργαστήρι με τίτλο «Όρια – Δύναμη – Διαχείριση Συγκρούσεων» πραγματοποιείται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, στο χώρο Women for Life (Γρ. Ξενόπουλου 10, Ν. Ψυχικό), 20:00 – 22:00.

Συχνά φοβόμαστε ή αποφεύγουμε τις συγκρούσεις ή αντίθετα είμαστε εθισμένοι σε αυτές και τις προκαλούμε συνεχώς ασυνείδητα, με συνέπειες εξοντωτικές για εμάς και συχνά καταστροφικές για τις σχέσεις μας.

Μπαίνουμε συχνά στον ρόλο του «θύτη» ή του «θύματος» ή του «τρομοκράτη» ή του «απόμακρου» ή του «ανακριτή» και χάνουμε ενέργεια, δυσκολεύοντας τις σχέσεις μας και φτάνοντας συχνά σε αδιέξοδο.

Όταν δεν θέτουμε όρια οι άλλοι γίνονται «Δράκουλες» και «ρουφάνε» την ενέργεια και την γαλήνη μας. Στην ουσία , εμείς τους «παραδίδουμε» τη δύναμη μας και η αυτοεκτίμησή μας πέφτει ….. χάνουμε το δίκιο μας, τα θέλω μας και οι ανάγκες μας δεν ικανοποιούνται, ενώ επιτρέπουμε στους άλλους να μας παραβιάζουν, να μας ελέγχουν, να μας καταπιέζουν. Άρα εμείς επιτρέπουμε οι άλλοι να μας υποτιμούν και να μην μας σέβονται.

Το να θέτει κανείς όρια και να παραμένει σταθερός σε αυτά αποτελεί αληθινή πρόκληση. Προϋποθέτει να ξεκαθαρίζουμε ποιος είναι ο πυρήνας του εαυτού μας και να το γνωστοποιούμε στους άλλους και όχι να παγιδευόμαστε σε εκείνα που οι άλλοι νομίζουν ότι πρέπει να αποδεχόμαστε. Να θέτεις ΟΡΙΑ σημαίνει να αξιολογείς τον εαυτό σου. Είναι γεγονός, τα άτομα του περιβάλλοντος μας αισθάνονται πολύ πιο άνετα όταν θέτουμε και διατηρούμε ξεκάθαρα ΟΡΙΑ. Επειδή τότε ξέρουνε ποια είναι η σχέση μας μαζί τους. Να γνωρίζεις ότι δικαιούσαι να θέσεις τα ΟΡΙΑ σου για να ανοικοδομήσεις την αυτοεκτίμηση σου.

Στο Εργαστήρι αυτό :

– Θα πάρουμε τη χαμένη δύναμη μας πίσω .
– Θα μάθουμε να υψώνουμε το ανάστημα μας και να φωνάζουμε τα «όχι» μας .
– Θα εκπαιδευτούμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τους «Δράκουλες» .
– Θα ενδυναμωθούμε να θέτουμε ξεκάθαρα τα όρια μας .
– Θα συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο για να αντιμετωπίζουμε τις συγκρούσεις πιο αποτελεσματικά .
– Θα βγούμε από τον ρόλο του «παθητικού» ή του «επιθετικού» και θα μπούμε στον ρόλο του «ενεργητικού» .

 Υπεύθυνη ομάδας :

Διονυσία Γιαννοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Σχέσεων

Κόστος : 30€ + ΦΠΑ
Υπάρχει και η δυνατότητα ατομικών συνεδριών

Πηγή: http://enallaktikiagenda.gr/event/oria-dinami-diaxeirisi-sygrouseon-2/