Πες μου την εποχή γέννησης του μωρού σου να σου πω πότε θα περπατήσει!

Του «χειμώνα τα μωρά» μπουσουλάνε γρηγορότερα…

Γνωρίζατε ότι η εποχή που γεννήθηκε το μωράκι σας επηρεάζει το πότε θα περπατήσει;

Κι όμως, σύμφωνα με μια ισραηλινή έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Χάιφα με επικεφαλής την δρ. Οσνάτ Ατούν Εϊνί, όσα παιδιά γεννιούνται τους χειμωνιάτικους και ανοιξιάτικους μήνες δηλαδή από Δεκέμβριο έως Μάιο, μπουσουλάνε γρηγορότερα σε σχέση με αυτά που γεννιούνται καλοκαίρι και φθινόπωρο, από Ιούνιο έως και Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν παιδάκια από την ηλικία των επτά μηνών και μετά και συσχέτισαν την σταδιακή ανάπτυξή τους με την ημερομηνία γέννησής τους. Σημειώνεται ότι συνήθως τα βρέφη περπατάνε από την 31η εβδομάδα της γέννησης τους – δηλαδή στον 8ο μήνα- και μετά.

Η έρευνα όμως απέδειξε ότι όσα παιδιά γεννιούνται το χειμώνα αρχίζουν να μπουσουλάνε νωρίτερα δηλαδή την 30η εβδομάδα ενώ όσα γεννιούνται καλοκαίρι αρχίζουν την κινητική τους δραστηριότητα την 35η εβδομάδα. Επιπλέον, το πότε θα περπατήσει το μωράκι σας επηρεάζεται άμεσα και από τις  περιβαλλοντικές και κλιματικές  συνθήκες -αν δηλαδή έχει κρύο ή ζέστη – ενώ το φύλο δεν επηρεάζει καθόλου το αποτέλεσμα.