ΑYTA είναι τα ΠΕΝΤΕ πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε πριν πέσετε για ύπνο!

 Αν αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τα  βράδια η απάντηση είναι εδώ

Πολλές φορές ακόμα και αν νιώθουμε κουρασμένοι και θέλουμε οπωσδήποτε να κοιμηθούμε με το που ξαπλώνουμε δεν μας πιάνει ο ύπνος! Ρίξτε μια ματιά στους πέντε σημαντικότερους λόγους που σας κάνουν να μην… έχετε ύπνο!

  1. Τρώτε υψηλές σε λιπαρά τροφές. Λιπαρές τροφές όπως fastfood, γλυκά και παγωτά είναι δύσκολες στην χώνεψη και δεν βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να κοιμηθεί.
  2. Κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή. Το να σερφάρετε στο ίντερνετ πριν πέσετε για ύπνο δεν είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό, καθώς το μπλε φως που εκπέμπει το λάπτοπ δεν επιτρέπει στον οργανισμό και το σώμα να χαλαρώσει.
  3. Κάνετε έντονη αερόβια άσκηση. Η άσκηση αν και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού αν πραγματοποιείται σε έντονους ρυθμούς προκαλεί πρόβλημα στο να ηρεμήσετε και να κοιμηθείτε, γι’ αυτό φροντίστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο.
  4. Δουλεύετε μέχρι αργά. Η δουλειά δημιουργεί άγχος γι’ αυτό φροντίστε να την έχετε σταματήσει τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείτε για να χαλαρώσετε πριν πέσετε στο κρεβάτι.
  5. Πίνετε καφέ. Η καφεϊνη αν και είναι απαραίτητη για να είμαστε και δραστήριοι όλη την ημέρα μπορεί να μας δημιουργήσει επίσης υπερένταση και να μας κρατήσει ξύπνιους περισσότερο από όσο νομίζουμε, δημιουργώντας προβλήματα στον ύπνο.