Να σταματήσουμε να τρώμε, εάν θέλουμε να ζήσουμε

Οι καταναλωτικές συνήθειες, έστω κι αν περνούμε περίοδο οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να μας επιβαρύνουν και να αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο του αδυνατίσματος κι ενός υγιούς σώματος. Αφθονία αγαθών, υπερκαταναλωτισμός, καθιστική ζωή, άγχος, «τεχνολογικές» ευκολίες αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια για υγιεινή απώλεια κιλών.

Παλαιότερα «οι άνθρωποι έτρωγαν για να επιβιώσουν», σήμερα πρέπει να «σταματήσουν να τρώνε, εάν θέλουν να ζήσουν».

Συνήθως, το αυξημένο πάχος δεν οφείλεται σε ενδοκρινικά ή άλλα νοσήματα, αλλά σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων από τροφές σκουπίδια, που προοδευτικά σε σχέση με τις ανάγκες του οργανισμού, δημιουργούν έλλειψη θρεπτικών συστατικών.

Η φυσική και η σωστή διατροφή θα βοηθήσουν να ρυθμίσετε το βάρος σας, όπως και η περισσότερη φυσική δραστηριότητα.

Οι ακατέργαστες τροφές περιέχουν τα απαραίτητα ένζυμα και βοηθούν στον εμπλουτισμό του οργανισμού με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά υψηλής βιολογικής αξίας και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Οι φυσικές τροφές προάγουν τις καύσεις, αυξάνουν τη δυναμική του μεταβολισμού και κινητοποιούν με πολλούς τρόπους την απώλεια βάρους.

Ο μεταβολισμός επηρεάζεται σημαντικά από τη σωματική άσκηση -όσο περισσότερο κινείστε, τόσο πιο δραστήριος είναι ο μεταβολισμός σας-, από την ποσότητα του μυϊκού ιστού και από μια διατροφή υγιεινή και ισορροπημένη.

Τροφές πλούσιες σε θερμίδες, που δεν περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να μεταβολίσουν αυτές της θερμίδες, δυστυχώς δεν βοηθούν να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος, αλλά εξαντλούν και κουράζουν τον οργανισμό, και όσο περνούν τα χρονιά έχουν και μεγάλο κόστος στη υγεία μας.

Προσοχή στις δίαιτες

Οι διαφημιζόμενες δίαιτες όχι μόνο δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά όπως έχει αποδειχθεί, είναι και επιβλαβείς για την υγεία.

Όταν στο καθημερινό πρόγραμμα αδυνατίσματος περιλαμβάνουμε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ινώδεις υδατάνθρακες, χαμηλού ως μετρίου γλυκαιμικού δείκτη, μέσης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και χαμηλής σε λιπαρά, ιδίως κορεσμένα, η απώλεια κιλών και λίπους επιτυγχάνεται και μεταβολίζεται πολύ πιο γρήγορα.

Tο φαγητό αποτελεί μια από τις απολαύσεις της ζωής και η στέρησή του αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος, είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους ομορφιάς.
Μπορείτε, κάνοντας απλές αλλαγές στην ποιότητα και την ποσότητα των τροφών που τρώτε, να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε για πάντα.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/matina-chronopoulou/-_189_b_6242980.html?utm_hp_ref=greece