Αντικολλητικά αεροπλάνα από τη NASA

Η NASA ευελπιστεί να δημιουργήσει αντικολλητικά αεροπλάνα, με μια επίστρωση που εμποδίζει τα λιωμένα έντομα να μένουν κολλημένα στο αεροσκάφος, ελπίζοντας έτσι να αυξηθεί η αποδοτικότητα των αεροπλάνων.

Σύμφωνα με την Επιστημονική Ομάδα της NASA, όταν κολλήσουν σε αεροδυναμικά ευαίσθητες επιφάνειες όπως η μπροστινή πλευρά των φτερών, τα υπολείμματα των εντόμων διαταράσσουν τη ροή του αέρα και αυξάνουν την αεροδυναμική αντίσταση αντίσταση.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία συνεργάζεται με τη Boeing για τις δοκιμές της πρωτότυπης ιδέας σε μια προσπάθεια να κάνει τα αεροσκάφη πιο αντικολλητικά, προκειμένου να καταφέρουν να μειώσουν την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων από το 6%, που είναι τώρα, εξαιτίας των εντόμων.

Όπως αναφέρει το The Verge, πέντε διαφορετικές αντικολλητικές επιστρώσεις δοκιμάζονται από τις αρχές Μαρτίου σε ένα αεροπλάνο 757 ecoDemonstrator, το οποίο θα πραγματοποιήσει συνολικά 15 δοκιμαστικές πτήσεις από αεροδρόμιο στο Σρέβεπορτ της Λουιζιάνα, στο οποίο τα έντομα αφθονούν.