«Τρέλαναν» την Ελλάδα οι δορυφόροι του Έλον Μασκ (Εικόνες & Video)

Άναυδοι και με εύλογη απορία παρακολουθούσαν το βράδυ της Πέμπτης πολλοί Λαρισαίοι ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό, τα οποία κινούνταν μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. Επρόκειτο για τους δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ, όπως τελικά έγινε γνωστό αργότερα.

Αθόρυβα οι φωτεινή συστοιχία, σχημάτιζε μια μεγάλη σειρά στον νυχτερινό ουρανό λίγο μετά τις 10 το βράδυ, κάνοντας πολλούς χρήστες των social media να ανεβάζουν φωτογραφίες και να αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-05/doryforoi-larisa-spacex.jpg.webp?itok=rotBB9oL

Σύμφωνα με το onlarissa, τα αντικείμενα ήταν ορατά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με κατοίκους διαφόρων πόλεων, όπως τα Γιάννενα, η Νάουσα, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, ακόμη και τα νησιά όπως η Κύθνος, να έχουν την ίδια ακριβώς απορία.

Λαρισαίοι έγιναν θεατές στους δορυφόρους της Starlink το βράδυ της Πέμπτης | LarisaNew

Οι φωτεινές κουκκίδες που κινούνταν σε μια σειρά, έδωσαν τροφή στους συνωμοσιολόγους. Όπως όμως έγινε γνωστό λίγο αργότερα τα σενάρια επιστημονικής  φαντασίας περί εξωγήινων δεν είχαν καμία απολύτως υπόσταση, τουλάχιστον επί του προκειμένου. Κι αυτό καθώς όπως επισημαίνεται πρόκειται για δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ, οι οποίοι βρίσκονται και κινούνται σε χαμηλή τροχιά κι αυτό για την παροχή ενός πιο γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.

What was the line of lights moving in the eastern Iowa sky tonight? It was Spacex’s latest batch of Starlink satellites. To find out when you might see them check this out: http://findstarlink.com -Joe

Δημοσιεύτηκε από KCRG-TV9 First Alert Weather στις Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

Είναι κάτι άλλωστε που, όπως σημειώνει το iefomerida, έχει ξανασυμβεί με τη συγκεκριμένη συστοιχία ουρανίων σωμάτων να γίνεται ορατή από τη Γη. Πρόκειται για συστοιχία δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν από την εταιρεία Space X του Έλον Μασκ. Μάλιστα η εκτόξευση των 143 δορυφόρων έγινε την 24η Ιανουαρίου του 2021.

Οι δορυφόροι έγιναν ορατοί και από την Κοζάνη, όπως φαίνεται σε video που δημοσιεύει το kozanilife.

Δείτε το:

Είναι ορατοί και σε άλλες χώρες

Εκτός από την Ελλάδα όμως οι δορυφόροι της SpaceX έγιναν ορατοί και άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα έγιναν ορατοί στην Αϊόβα με τοπικό μέσο να λαμβάνει πολλές κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα από πολίτες που δήλωναν ότι είδαν μία συστοιχία φώτων να ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή στον ουρανό στα ανατολικά της Πολιτείας.