Το μέλλον της ανθρωπότητας

Για το μέλλον της Ανθρωπότητας μίλησε ο Στίβεν Χόκινγκ, ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, ο οποίος  επισκέφθηκε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, συνοδεύοντας μια αμερικανίδα επισκέπτρια που είχε νικήσει τον διαγωνισμό «Guest Of Honour».

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο φυσικός είπε ότι «θα πρέπει να εποικίσουμε άλλους πλανήτες ώστε να σωθεί το ανθρώπινο γένος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανθρώπινη επιθετικότητα, η οποία κατά την άποψή του «είναι ικανή να καταστρέψει τον πολιτισμό μας αλλά και το είδος μας».

Ποιο είναι το μέλλον όμως; “Οι επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη άλλαξαν το μέλλον της ανθρωπότητας με τρόπο που ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί», σχολίασε ο Χόκινγκ.

Δεν έλυσε τρέχοντα και άμεσα προβλήματα στον πλανήτη μας, αλλά μας έδωσε μια νέα προοπτική τους και μας έκανε να κοιτάξουμε μακριά αλλά και μέσα μας» είπε ο Στίβεν Χόκινγκ.

“Το απώτερο μέλλον για το ανθρώπινο γένος είναι το Διάστημα. Αποτελεί ένα είδος “ασφάλειας ζωής” για την επιβίωσή μας καθώς ο εποικισμός άλλων πλανητών θα εμποδίσει την εξαφάνισή μας”, σημείωσε ο Στίβεν Χόκινγκ.