“Έπεσαν” YouTube & Gmail - Προβλήματα & σε άλλες υπηρεσίες της Google σε όλη την Ευρώπη

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, οι υπηρεσίες YouTube και Gmail της Google, με το πρόβλημα να είναι παγκόσμιο και να δημιουργεί σοβαρές αρρυθμίες κυρίως λόγω της εκτεταμένης τηλε-εργασίας εν μέσω lockdown.

Οι δύο σελίδες του Gmail και του YouTube δείχνουν ακόμη “πεσμένες” σε πολλές περιπτώσεις και περιοχές, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στην Ευρώπη.

Οι διευθύνσεις του YouTube και του Gmail εμφανίζουν μηνύματα σφάλματος, ενώ προβλήματα αναφέρονται και στη λειτουργία της μηχανής αναζήτησης της Google.

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται επίσης το Play Store, το Google Maps, η διαφημιστική πλατφόρμα Google Ads και η υπηρεσία Google Analytics.

Σύμφωνα με το Down Detector, υπηρεσία που παρακολουθεί προβλήματα σύνδεσης σε δημοφιλείς δικτυακούς τόπους, το σφάλμα που εμφανίστηκε στις 14.00 ώρα Ελλάδας επηρεάζει χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθώς τουλάχιστον 47.000 χρήστες έχουν αναφέρει ότι αδυνατούν να συνδεθούν στο YouTube και πάνω από 23.000 ανέφεραν αδυναμία πρόσβασης στο Gmail.

«Είμαστε ενήμεροι ότι πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα στην πρόσβαση στo YouTube -η ομάδα μας έχει ενημερωθεί και το εξετάζει» αναφέρει η YouTube στον λογαριασμό της στο Twitter. «Θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε νεότερα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πάντως το Google Workspace Status Dashboard, ένα εργαλείο που ενημερώνει για προβλήματα σε εφαρμογές της Google, δείχνει ότι όλες οι υπηρεσίες της εταιρείας λειτουργούν κανονικά.