Λύθηκε το μυστήριο με το Τρίγωνο των Βερμούδων; - Η νέα θεωρία του «αδίστακτου κύματος»

Μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων πιστεύει ότι έλυσε το περίφημο μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι γιγάντια κύματα που ίσως να έφταναν και τα 100 μέτρα ήταν η αιτία των ναυαγίων πολλών καραβιών στην τοποθεσία αυτή.

Ειδικότερα, τα τεράστια αυτά κύματα θεωρείται ότι δημιουργούνται από ένα φαινόμενο σύγκρουσης τριών αστραπών στην περιοχή.

Παρά τις πολλές ιστορίες μυστηρίου και τις αναφορές σε ανεξήγητα φαινόμενα που μιλούν για το «τρίγωνο του διαβόλου» που πήρε τις ζωές περισσοτέρων των 1000 ανθρώπων τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας πολλαπλά ναυάγια πλοίων, οι επιστήμονες έρχονται να δώσουν πλέον μια ορθολογικότατη εξήγηση κάνοντας λόγο για φυσικό φαινόμενο.

( To πλοίο Sylvia L. εξαφανίστηκε το 1976 στο Τρίγωνο των Βερμούδων, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα)

Μάλιστα η επιστημονική ομάδα που διατυπώνει την αντίστοιχη ερμηνεία, συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε, για το θέμα, το Channel 5, όπου και σε συνθήκες εργαστηρίου προχώρησε σε αναπαράσταση του φαινομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από τις εκτιμήσεις των ειδικών, υπάρχουν ήδη αναφορές για την δράση του φαινομένου, που όπως αναφέρεται διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, όταν και τα τεράστια αυτά κύματα καταγράφηκαν από δορυφόρο το 1997.

Η θεωρία των «αδίστακτων κυμάτων»

Ο Dr Simon Boxall, επιστήμονας ωκεανών και της Γης, είπε ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι το σημείο όπου συναντώνται τρεις μαζικές καταιγίδες από διαφορετικές διευθύνσεις και σχηματίζουν τεράστια «αδίστακτα κύματα».

«Υπάρχουν καταιγίδες στα βόρεια και τα νότια που συναντώνται. Και αν υπάρχουν και άλλες από τη Φλόριντα μπορούν να αποτελούν έναν δυνητικά θανατηφόρο σχηματισμό αδίστακτων κυμάτων. Είναι απότομα, είναι ψηλά. Έχουμε μετρήσει κύματα που υπερβαίνουν τα 30 μέτρα».

Ο Simon Boxall πιστεύει ότι μια τέτοια αύξηση στο νερό θα μπορούσε να σπάσει μια βάρκα στα δύο. Αυτή η θεωρία είναι απίθανο να γίνει αποδεκτή από όλους γιατί δεν εξηγεί τι συνέβη στα αεροπλάνα που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

 

Προτεινόμενα για εσάς