i-phone 6 Plus: θετικά και αρνητικά

Το i-phone 6 Plus έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το μεγαλύτερο επίτευγμα ’έξυπνων’ τηλεφώνων του 2014.

Από το Σεπτέμβρη που βγήκε στην αγορά έχουν περάσει περίπου 5 μήνες και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πλέον τα θετικά και τα αρνητικά του.

Oθόνη

Αν σκέφτεστε να αγόρασε το i-phone 6 Plus τότε ο νούμερο ένα λόγος θα πρέπει να είναι η μεγάλη του οθόνη. Στα χαρτιά το μέγεθος οθόνης (1920 x 1080) μπορεί να μην συγκρίνεται με το Note 4 και το Nexus 6 των Android τηλεφώνων αλλά είναι σίγουρα μεγαλύτερη από όλες τις άλλες i-phone συσκευές. Ρεαλιστικά χρώματα και εξαιρετική φωτεινότητα το καθιστούν ένα από τα καλύτερα smartphones panel στην αγορά.

iphone-6-6-plus1

Εμφάνιση

Όλα αυτά τα χρόνια η Apple έχει αποδείξει ότι δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην εμφάνιση των συσκευών της. Όχι μόνο από θέμα πρακτικότητας αλλά και στυλ. Η εταιρεία επιμένει – και καλά κάνει – στη χρήση αλουμινίου στις συσκευές της αφού το υλικό αυτό χαρίζει μια ξεχωριστή «αίσθηση» και υφή πολυτέλειας που το πλαστικό είναι αδύνατον να αντιγράψει.

Κάμερα

Αν δίνεις ιδιαίτερη βάση στην κάμερα και θες να βγάζεις τις πιο καθαρές φωτογραφίες τότε εννοείται και θα στραφείς προς αυτό το κινητό.

Η Apple παραμένει σταθερή σε αυτό το κομμάτι και πιστή στη χρήση ενός αισθητήρα με ανάλυσης μόλις 8 Mpixels.

Όσον αφορά το iPhone 6 Plus ειδικά,  είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που προσφέρει μια ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο και αυτή δεν είναι άλλη από την ύπαρξη του Optical Image Stabilization στη κάμερα της συσκευής.

iphone-6-plus-design-in-gold-540x334

Μπαταρία

Εδώ οι απόψεις στους χρήστες διίσταται. Υπάρχουν χρήστες που παραπονιούνται ότι τους τελειώνει η μπαταρία πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενες συσκευές, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η μπαταρία του i-phone 6 Plus έχει “αντέξει” έως και 2 μέρες.

Θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι η Apple, πιθανώς αναγνωρίζοντας ότι συσκευές σαν το iPhone 6 Plus έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κατανάλωση, φρόντισε να το εφοδιάσει με μια μπαταρία χωρητικότητας 2915 mah, σημαντικά μεγαλύτερης από αυτή όλων των μέχρι σήμερα συσκευών της μεταξύ αυτών και του iPhone 6.

Λειτουργικό σύστημα

Κριτική δέχθηκε η Αpple όταν επιβεβαιώθηκε ότι το Ι phone 6 Plus δεν θα είχε καλύτερες επιδόσεις από το μικρότερο i-Phone 6. Στην πραγματικότητα για τους κατασκευαστές είχε σημασία και για τα 2 μοντέλα να βγουν στην παραγωγή.

Αν και το iOS 8 συνεχίζει να έχει κάποια προβλήματα παρόλα αυτά παραμένει γρήγορο και αποτελεσματικό.

Είναι γνωστό ότι η Apple συνηθίζει να παρουσιάζει με κάθε νέο iPhone και την αντίστοιχα νεότερη και τελευταία έκδοση του iOS, του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές. Στη περίπτωση του iPhone 6 Plus, η εταιρεία έπρεπε ουσιαστικά να προσφέρει στο μερικές έστω επιπλέον δυνατότητες σε σχέση με το iPhone 6.

Με λίγα λόγια έπρεπε να εκμεταλλευτεί πρακτικά το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης του. Έτσι, Το iPhone 6 Plus προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει το μενού του να εμφανίζεται με απλά μεγάλα εικονίδια που να εκμεταλλεύονται ουσιαστικά μόνο το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης ( και ο χρήστης να μπορεί να κάνει πλοήγηση με το ένα του μόνο χέρι) ή αν επιθυμεί εναλλακτικά να εκμεταλλευτεί την αυξημένη της ανάλυση ώστε να «χωρέσουν» στο ίδιο μέγεθος περισσότερα εικονίδια, επιλογές αλλά και πληροφορίες.