Amazon: Μερικές πολύ μεγάλες επιτυχίες, αποζημιώνουν για πάρα πολλά πράγματα που δεν δούλεψαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει παραδεχθεί ότι έχει κάνει δισεκατομμύρια δολάρια σε αποτυχημένα πειράματα, συμπεριλαμβανομένου και του επίσης αποτυχημένου Fire Phone.

Ο Μπέζος δήλωσε ότι αγκαλιάζει τις αποτυχίες και ότι ήταν ένα σημαντικό μέρος της επιβίωσης και  τρόπος για να ευδοκιμεί μια σύγχρονη επιχείρηση, σχολιάζοντας project όπως το Kindle και το “Prime Air”, η υπηρεσία παράδοσης με drones, το οποίο είπε ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα κόλπο δημοσιότητας.

“Έχω κάνει δισεκατομμύρια δολαρίων αποτυχίες στο amazon.com. Κυριολεκτικά”, δήλωσε ο Μπέζος στο συνέδριο του Business Insider στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι θα ήταν σαν να κάνει “χειρουργείο χωρίς αναισθησία” αν τα σκεφτόταν συνέχεια όλα αυτά.

Συμπλήρωσε πως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει πλάκα, αλλά επίσης ότι δεν μετράνε στη ζωή. Σημασία έχει το πως μια επιχείρηση επιλέγει να πειραματίζεται και πως αγκαλιάζει και την αποτυχία.

Οι επιχειρήσεις που δεν το κάνουν αυτό, συνέχισε, που δεν έχουν μάθει να ζουν με τις αποτυχίες τους, τότε στο τέλος καταλήγουν σε απελπισμένες θέσεις.