Μυστηριώδες Lumia smartphone εντοπίστηκε στην Κίνα

Φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει μεθοδικά την δική της ναυαρχίδα, η οποία πρόκειται να αντικαταστήσει το περίφημο Lumia 1020 με τον αισθητήρα 41MP.

Αυτό μαρτυρά τουλάχιστον ο εμφανής, ευμεγέθης αισθητήρας στο πίσω μέρος μιας…αινιγματικής συσκευής που εθεάθη σε δημοπρασία ενός κινεζικού site. H συσκευή έφερε την κωδική ονομασία “Nokia RM-1052”, έτρεχε λειτουργικό Windows Phone 8.1 και διέθετε μεταξύ άλλων 2GB μνήμης RAM και οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080p. O χαρακτηριστικός ευμεγέθης αισθητήρας που παραπέμπει άμεσα σε Lumia 1020 δεσπόζει στο πίσω μέρος της αλουμινένιας συσκευής.

Από την στιγμή που διέρρευσαν οι φωτογραφίες, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν: κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για ένα ψεύτικο προϊόν ενώ πολλοί μίλησαν για πρωτότυπο, κάτι για το οποίο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις, όπως π.χ  τα χαρακτηριστικά γράμματα που βρίσκονται στην πλάτη της συσκευής και η γενικότερη αίσθηση ότι το smartphone αποτελεί ένα ανολοκλήρωτο προϊόν. Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και ένα μεγάλο πλαστικό «τελείωμα» που συνυπάρχει με το αλουμινένιο σώμα του smartphone. Η Nokia έχει παρουσιάσει στο παρελθόν συσκευή με παρόμοιο σχεδιασμό, που ήταν ωστόσο entry level (Nokia 515). Eπίσης στο Lumia 925 συνυπάρχει το πλαστικό με το αλουμίνιο.

 

Οι εικασίες για το μυστηριώδες smartphone δίνουν και παίρνουν
Οι εικασίες για το μυστηριώδες smartphone δίνουν και παίρνουν
Σύμφωνα με το Verge, η μυστηριώδης συσκευή μπορεί να αποτελεί ένα μέχρι πρότινος ακυρωθέν project που άκουγε στο όνομα “Nokia McLaren” και υποτίθεται ότι θα παρουσίαζε την συνεργασία Windows Phone smartphone και Microsoft Kinect. Προς ενίσχυση αυτής της θεωρίας η συσκευή φαίνεται πως διαθέτει αντί για φυσικά,  on-screen Windows Phone κουμπιά, κάτι που ταιριάζει με τα όσα είχαν διαρρεύσει για το McLaren, ότι δηλαδή ο κάτοχός του θα δίνει εντολές χωρίς να χρειάζεται να πατάει την οθόνη.  Η λεγόμενη τεχνολογία “3D Touch”  δεν έχει εγκαταλειφθεί από την Microsoft ωστόσο το McLaren είχε μπει στην ναφθαλίνη μέχρι νεωτέρας.

Αν και ο αισθητήρας στο πρωτότυπο μαρτυρά πως είναι πολύ πιθανόν να αποτελεί τον διάδοχο του Lumia 1020, δεν είναι ξεκάθαρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας. Εξάλλου, παρά το μέγεθός του αισθητήρα η κάμερα φαίνεται πως έχει ένα LED φλας και όχι το αναμενόμενο Χenon που υπάρχει στο Lumia 1020. Επιπλέον ο φακός δεν διαθέτει μηχανικό κλείστρο. Μέχρι στιγμής ή Microsoft δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με την συσκευή, οπότε αναμένουμε στο…ακουστικό μας για νεώτερα σχετικά με την “Lumia X” συσκευή.

 

Πηγή: www.pathfinder.gr