Ο Δρ. Μάνος Δανέζης μιλά για το αδιάσπαστο τρίπτυχο "Επιστήμη - Πολιτισμός - Κοινωνία"

Το βιβλίο του καθηγητή αστροφυσικής Μάνου Δανέζη και του συναδέλφου του Στράτου Θεοδοσίου, “Το Mέλλον του Παρελθόντος μας” που κυκλοφόρησε προ δεκαετίας από τις εκδόσεις Δίαυλος, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Περισσότερα στο άρθρο ” Επιστήμη και Νέος Πολιτισμός”  εδώ.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε: Ο επιστήμονας τη στιγμή της μεγάλης πολιτισμικής κρίσης, οφείλει να αποτελέσει τον ισχυρό βραχίονα, εκφραζόμενος ελεύθερα, ασχέτως του κοινωνικού και επαγγελματικού κόστους που πολλές φορές μπορεί να είναι τεράστιο.

Ο δυτικός πολιτισμός που καταρρέει χρειάζεται φωτεινά μυαλά να συγκρατήσουν την ηθική και πνευματική πτώση που ακολουθεί τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που βιώνουμε. Ο Μάνος Δανέζης ως επιστήμονας που παρακολουθεί τις εξελίξεις προσφέρει έργο στη διαμόρφωση του γίγνεσθαι ως οφείλει, λόγω του ρόλου του ως καθηγητή και ερευνητή και σε κάθε ομιλία του κάνει μάθημα ζωής.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ και στην Ιφιγένεια Τσαντίλη, δημοσιογράφο- επικοινωνιολόγο M.Sc., για το Κανάλι Body in Balance, όπου  μας εξηγεί πώς η επιστήμη επιδρά στη συγκρότηση κοινωνικών συστημάτων και ο επιστήμονας αποτελεί παράγοντα πολιτισμικής διαμόρφωσης, επιδρώντας θετικά ή αρνητικά στην εξέλιξη της κοινωνικής δομής.
Όλη η εκπομπή στις 19.00 στο ελληνικό πρόγραμμα στο Body in Balance.