Η δύναμη των 2

Πλησιάζει η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Είναι σημαντικό όντως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγει ενωμένο και δυνατό από αυτή τη διαδικασία. Πιο σημαντικό όμως είναι να μπορέσει να πει κάτι λογικό, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αισιόδοξο στην κοινωνία.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αδύνατο ή απλά δεν θέλει να κατανοήσει ότι ο μοναδικός δρόμος που έχει μείνει στην Ελλάδα για οικονομική ανάπτυξη και άρα κοινωνική ευημερία περνάει μέσα από το δρόμο της πραγματικής και δίχως όριο και περιορισμούς εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας. Οι σωστές και γρήγορες κινήσεις στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων θα σώσουν, σχετικά σύντομα κιόλας, το παιχνίδι. Διαφορετικά, η συνταγή είναι πλέον σε όλους γνωστή. Φόροι, φόροι και… φόροι.

Οι μοναδικοί υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ που θα μπορούσαν να έχουν λόγο και να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, φέρνοντας φρέσκο αέρα και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το ότι ο τρόπος που θα προχωρήσουν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι μοντέρνος, ευρωπαϊκός και προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πολύ σωστά είπε πρόσφατα ότι «το μετριοπαθές κέντρο δεν εκφράζεται πολιτικά αυτή τη στιγμή στη ΝΔ» και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι δυο τους θα πρέπει άμεσα, ίσως ακόμα και τώρα, να συνεργαστούν και να κατεβάσουν κοινή υποψηφιότητα σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές. Να τις κερδίσουν και στη συνέχεια να βοηθήσουν στη σωστή αναπτυξιακή λειτουργία μιας μοντέρνας, φιλικής προς τον πολίτη και πραγματικά ευρωπαϊκής χώρας.