Στην Ελλάδα το «οικοσύστημα» της D-Link για το «έξυπνο» σπίτι

του Κώστα Δεληγιάννη

Πέντε συσκευές οικιακού αυτοματισμού και το software για τον χειρισμό τους από οποιοδήποτε smartphone και tablet, εκτός από PC, είναι το πρώτο βήμα που κάνει η D-Link για την ανάπτυξη ενός «οικοσυστήματος» που θα κάνει πραγματικότητα το «έξυπνο» σπίτι. Η σειρά συσκευών περιλαμβάνει δύο κάμερες Video Home Monitor, μία «έξυπνη» πρίζα, έναν ανιχνευτή κίνησης και ένα Audio Extender, με όλα τα προϊόντα να είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα το αργότερο από τον Δεκέμβριο, αποκλειστικά από την αλυσίδα καταστημάτων «Καυκάς».

Όπως ανάφεραν τα στελέχη της εταιρείας σε εκδήλωση για του εκπροσώπους του Τύπου, παράλληλα με την κυκλοφορία των πέντε συσκευών, θα λανσάρει άμεσα στο Play Store και το App Store την εφαρμογή mydlink Home mobile για τον χειρισμό τους, ενώ από τον επόμενο Ιανουάριο θα διαθέσει μια αντίστοιχη application και για τα κινητά με λειτουργικό Windows Phone. Εκτός από τα smartphone και τα tablet, ο χρήστης θα μπορεί επίσης να ρυθμίσει τη λειτουργία των συσκευών και μέσα από έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε browser.

Σε κάθε περίπτωση, η σύνδεση με τις «έξυπνες» συσκευές θα γίνεται μέσα από την Cloud υπηρεσία mydlink, η οποία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση. Έτσι, θα μπορεί κανείς να έχει ανά πάσα στιγμή επικοινωνία με τις συσκευές, ώστε π.χ. να βλέπει από το κινητό του «ζωντανή» εικόνα από τις κάμερες, να λαμβάνει ειδοποίηση όταν ο ανιχνευτής αντιληφθεί κίνηση στο σπίτι, ή να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί την πρίζα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.kathimerini.gr/793021/article/texnologia/gadgets/sthn-ellada-to-oikosysthma-ths-d-link-gia-to-e3ypno-spiti