Παράξενες πόλεις: Αθήνα

Παράξενη πόλη η Αθήνα για όσους τη ζούμε καθημερινά. Δύσκολο να την περιγράψεις. Φανταστείτε πόσο δύσκολο θα ήταν αν δεν την είχατε δει ποτέ. Τώρα, σκεφτείτε μια έκθεση όπου εικαστικοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν κληθεί να δημιουργήσουν τη δική τους εικόνα για τη δική μας Αθήνα, με μόνη προϋπόθεση να μην την έχουν δει ποτέ!

Αυτή είναι η πρόκληση που θέτει η έκθεση Strange cities: Athens, Παράξενες πόλεις: Αθήνα. Και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με την ομάδα επιμελητών της Double Decker από το Λονδίνο, απάντησε επιλέγοντας προσεκτικά μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Με μόνη βοήθεια ένα «κουτί έμπνευσης» που περιείχε μια συνταγή, ένα άρωμα, ένα ποίημα, ένα βιβλίο και ηχογραφήσεις από ήχους και μουσική της πόλης, η έκθεση αυτή έρχεται για να ξυπνήσει την περιέργεια και να ενεργοποιήσει τη φαντασία καλλιτεχνών και επισκεπτών.

Τι ανέδειξαν οι λέξεις, οι ήχοι και οι γεύσεις; Σε ποιους δρόμους οδήγησε τους καλλιτέχνες η αθέατη Αθήνα; Αυτή η παράξενη και μη ιδωμένη πόλη, με την απαράμιλλη ιστορία της και τους μοναδικούς της μύθους, τι γέννησε στη φαντασία τους;

Οι απαντήσεις στην έκθεση, η οποία θα πλαισιώνεται από συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, workshops και δρώμενα σχετικά με την πόλη της Αθήνας και το αστικό τοπίο.

Παράξενες πόλεις: Αθήνα

Διπλάρειος Σχολή

Διεύθυνση: Πλατεία Θεάτρου 3

Διάρκεια έκθεσης: 20 Απριλίου – 28 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη

(το έργο ανήκει στον γάλλο εικονογράφο και graphic artist  Seb Jarnot, που συμμετέχει στην έκθεση)