Συγκίνηση στην κηδεία του σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη (photos)

Το τελευταίο αντίο στον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, λένε συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του στο νεκροταφείο του Βύρωνα όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία.

Δίπλα στην σύζυγό του, Υβόννη Μαλτέζου, και τον γιο του, Αργύρη, βρίσκονται ο Διονύσης Σαββόπουλος σκηνοθέτες όπως ο Παντελής Βούλγαρης και ο Σταμάτης Φασουλής, αλλά και ηθοποιοί όπως ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Κώστας Αρζόγλου και η Λουκία Πιστιόλα.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Λάκη Παπαστάθη

xira-gios
lakis_papastathis_kideia__1_
lakis_papastathis_kideia__9_
savopoulos
lakis_papastathis_kideia__6_
lakis_papastathis_kideia__10_
lakis_papastathis_kideia__8_
Λουκία Πιστιόλα
arzoglou
lakis_papastathis_kideia__3_
lakis_papastathis_kideia__5_
zaxaraki
anagnostopoulou

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Λάκης Παπαστάθης ήταν ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και ένας πολύπλευρα δημιουργικός άνθρωπος, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του σε ποικίλα είδη τέχνης και με διαφορετικά μέσα έκφρασης (κινηματογράφος, τηλεόραση, λογοτεχνία, κριτική κ.α.).

Πολυδιάστατη πνευματική προσωπικότητα, ο Παπαστάθης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του και παράλληλα ένας από τους θεμελιωτές του πολιτιστικού ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, κυρίως μέσω της εκπομπής «Παρασκήνιο» την οποία δημιούργησε μαζί με τον σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλο το 1976.

Εως τις τελευταίες του στιγμές διατήρησε τον δυναμισμό και το πείσμα του, όπως και τη χαρακτηριστική υπερηφάνειά του. Εφυγε όπως έζησε: Με απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια.