Η Ακαδημία Κινηματογράφου καταδικάζει το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στα Όσκαρ - Ξεκινά επίσημη έρευνα

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η ομάδα που απονέμει τα Όσκαρ, καταδίκασε το χαστούκι στον παρουσιαστή Κρις Ροκ από τον Γουίλ Σμιθ στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, το βράδυ της Κυριακής, και είπε ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα του περιστατικού.

Ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής τελετής και χτύπησε τον Ροκ στο πρόσωπο αφού ο κωμικός έκανε ένα αστείο για την εμφάνιση της συζύγου του Σμιθ. Λίγο αργότερα, ο Σμιθ κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού τον ρόλο του στο «King Richard».

Σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Reuters, η ακαδημία είπε ότι «καταδικάζει τις ενέργειες του κ. Σμιθ στο χθεσινοβραδινό σόου».

«Ξεκινήσαμε μια επίσημη έρευνα γύρω από το περιστατικό σύμφωνα με τους Καταστατικούς μας Κανόνες, τα Πρότυπα Δεοντολογίας και τη νομοθεσία της Καλιφόρνια», πρόσθεσε η ακαδημία.

Υπενθυμίζεται ότι μια προσβλητική χειρονομία λόγω ενός αποτυχημένου αστείου σημάδεψε την τελετή των βραβείων των Όσκαρ 2022 με τον Γουίλ Σμιθ πρωταγωνιστή, ο οποίος κατά την ομιλία του ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και τους συνυποψηφίους του για τη συμπεριφορά του, όχι όμως από τον κωμικό.

Ο Σμιθ έχασε εντελώς την ψυχραιμία του όταν ο Κρις Ροκ από σκηνής αστειεύτηκε με τα ξυρισμένα μαλλιά της συζύγου του, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

Το αστείο που είπε ήταν πως ανυπομονεί να δει την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ στο sequel του G.I. Jane, μιας ταινίας, όπου η Ντέμι Μουρ εμφανιζόταν επίσης με ξυρισμένο κεφάλι. Τότε, πήρε φόρα και του έριξε μπουνιά σε ζωντανή παγκόσμια μετάδοση.