90 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάννης

Η Ένωση Διεθνούς Δικαίου – Ελληνικός κλάδος της International Law Association και η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του τόμου:

“90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ

Η λειτουργία της Συνθήκης υπό το φως των εξελίξεων μετά το 1923″

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, ώρα 12.00 μμ στο Αμφιθέατρο Κρανιδιώτη στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ομιλητές: Χρήστος Ροζάκης, Ομ. Καθηγητής, Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβυς επί τιμή, Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβυς, Μόνιμος Αντιπρόσωπος ΜΑ Γενεύης.

Θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Καρτάλης.

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Ελένη Στεφανίδη, τηλ. 210 3678858

Δείτε την πρόσκληση για την εκδήλωση:

90 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάννης

Περιγραφή του Τόμου:

Το 2013 συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από την υιοθέτηση της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923. Παρά την πάροδο του χρόνου και τις μετέπειτα εξελίξεις στη διεθνή σκηνή, το σημαντικό αυτό συμβατικό κείμενο συνεχίζει να παραμένει ένα επίκαιρο, “living instrument”, έλκοντας το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Δίχως αμφιβολία, τόσο οι συγκυρίες που οδήγησαν στη διαπραγμάτευση και υιοθέτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, όσο και οι ουσιαστικές της ρυθμίσεις παρέχουν έδαφος γόνιμο για συζήτηση των πολλαπλών πτυχών, όχι μόνο από νομικής σκοπιάς, αλλά σε συνδυασμό με την ιστορική και διπλωματική διάσταση που πρέπει να συνεξετάζονται για την αξιολόγηση των γεγονότων, πραγματικών και νομικών, και των διαχρονικών συνεπειών τους.