Προληπτική μεταφορά ιστορικών αντικειμένων από το Τατόι τη νύχτα της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη

Για λόγους προστασίας μεταφέρθηκαν κάποια συσκευασμένα ήδη αντικείμενα το πύρινο βράδυ της Τρίτης από το Τατόι, όπου ως αργά βρισκόταν και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, μετά την εσπευσμένη επιστροφή της από την περιοδεία της στις Κυκλάδες.

Αν και η καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και στη γύρω περιοχή δεν άγγιξε τον εσωτερικό πυρήνα του πρώην βασιλικού κτήματος, η μεταφορά των αντικειμένων, που ήταν ήδη συσκευασμένα στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης του κτήματος,  έγινε προληπτικά.

Το έργο της μεταφοράς ανέλαβε η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως έγινε γνωστό χτες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών πληροφόρησε ότι σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ και την υπουργό, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προληπτική μεταφορά και απομάκρυνση έργων μεγάλης αξίας από το Τατόι.

Σημειώνεται ότι στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, βρίσκονται χιλιάδες πολύτιμ κινητά αντικείμενα, όπως ιστορικές άμαξες, πολυτελή αυτοκίνητα, έργα τέχνης, έπιπλα – αντίκες και άλλα αντικείμενα ιστορικής και όχι μόνον ιστορικής, αξίας.