Την επαναλειτουργία του Θεάτρου «ΕΜΠΡΟΣ» στηρίζει η ΠΟΘΑ (Εικόνες)

Την επαναλειτουργία του θεάτρου «ΕΜΠΡΟΣ» υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της στη νέα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης, που έγινε τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Λειτουργία / Συμμετοχή | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρό |  Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ αναφέρεται στην «απαράδεκτη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα το πρωί (24/5), που προσπάθησε να σφραγίσει ξανά το Θέατρο ”ΕΜΠΡΟΣ” αυτή τη φορά με σιδερένια κάγκελα, επαναλαμβάνοντας την παρανομία της Πέμπτης, 20 Μαΐου», όταν το κτίριο εκκενώθηκε και σφραγίστηκε με τσιμεντόλιθους από συνεργείο.

Θέατρο Εμπρός: Μπλόκο στο σφράγισμα από ΣΥΡΙΖΑ - Μήνυση Ηλιόπουλου | Έθνος

«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο» επισημαίνει η ΠΟΘΑ και συμπληρώνει: «Οι εργασίες δεν σταμάτησαν ούτε όταν κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού διαπίστωσε την παράνομη παρέμβαση στο διατηρητέο κτίριο, του παλαιού τυπογραφείου.

Ιστορικό | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Οι εργασίες σταμάτησαν μόνον όταν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αθηναίων “Ανοιχτή Πόλη” και “Ανταρσία στις γειτονιές” απείλησαν με μηνύσεις. Κατόπιν ο εργολάβος με το συνεργείο ηλεκτροσυγκολλητών συγκέντρωσαν τα υλικά τους και αποχώρησαν».

Για τη νέα επιχείρηση σφράγισης της ΕΛΑΣ, επισημαίνεται πως το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» σε πλατεία Ψυρρή, (μία κατά κόρον καλλιτεχνική περιοχή του κέντρου της Αθήνας), από ένα άδειο κτίριο μετατράπηκε εδώ και μια δεκαετία σε πολυδύναμο χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής έκφρασης, τονίζει στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ.