Ξανά στην Εισαγγελία ο Πασχάλης Τσαρούχας: Προσκόμισε φακέλους με νέες καταγγελίες

Νέες καταγγελίες που έγιναν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από γνωστούς ηθοποιούς, προσκομίστηκαν στον Εισαγγελέα.

Στην Εισαγγελία προσήλθε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Πασχάλης Τσαρούχας, προκειμένου να παραδώσει νέες ιδιαιτέρως σοβαρές καταγγελίες, για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του Θεάτρου.

Οι καινούργιοι φάκελοι θα παραδοθούν στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος και χειρίζεται την έρευνα για το ελληνικό #metoo.

Ήδη ο Εισαγγελέας ερευνά τις καταγγελίες που προσκόμισε την περασμένη Τετάρτη ο Πασχάλης Τσαρούχας, με τρεις από τις περίπου είκοσι περιπτώσεις να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ποινική άποψη.

Οι δύο καταγγελίες στρέφονται σε βάρος πασίγνωστου πρωταγωνιστή, ενώ η τρίτη σε βάρος γνωστού συναδέλφου του, το όνομα του οποίου δεν έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα την επικαιρότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις καταγγελίες, αν και εμφανίζονταν να περιέχουν στοιχεία για βιασμό και απόπειρα βιασμού, προς το παρόν φαίνεται πως παραπέμπουν σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο Εισαγγελέας, όπως και την προηγούμενη φορά, θα αξιολογήσει τις νέες καταγγελίες από το ΣΕΗ και θα διαχωρίσει τις περιπτώσεις όπου περιγράφονται μη παραγεγραμμένα ποινικά αδικήματα, ώστε στη συνέχεια να διενεργήσει έρευνα.

«Επισκέφτηκα τον εισαγγελέα και έφερα νέους φακέλους. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Θα σας παρακαλέσω να με ρωτάτε ό,τι θα ρωτούσατε και τον εισαγγελέα, ακολουθούμε τη διαδικασία πάρα πολύ αυστηρά, είπε ο κος Τσαρούχας.

Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο πιο σωστά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ο,τι καινούργιο έχουμε θα το προσκομίσουμε άμεσα στην Εισαγγελία», δήλωσε ο Πασχάλης Τσαρούχας, λίγο μετά την κατάθεση των νέων καταγγελιών.